Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 10.08.2022 12:03

Latvijas kultūras jomas skolotāji konferencē pulcēsies Liepājā

16. un 17. augustā Liepājā notiks “Skola 2030” rīkotā izglītības konference “Mākslai ir nozīme”, kurā sadarbības partneri ir arī Liepājas valstspilsētas pašvaldība, Liepājas Valsts 1. ģimnāzija un Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte. Konferences rīkotāji norises vietām Liepājā ir izvēlējušies vēsturiskās ēkas, tai skaitā Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes ēku Kūrmājas prospektā. Pasākumā pulcēsies visas Latvijas literatūras, mākslas, mūzikas un teātra jomu skolotāji.

Programma divām dienām ir daudzveidīga. 16. augustā būs konferences atklāšana un iedvesmas stāsti, bet dienas otrajā pusē notiks diskusijas. Savukārt 17. augustā tiks aizvadītas dažādas meistarklases.

Ar iedvesmas stāstu “Lasīt ir moderni” pirmajā dienā koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” uzstāsies Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes profesore, Skola 2030 eksperte Zanda Gūtmane.

Konferences otrajā dienā fakultātes ēkā notiks meistarklases literatūrā. Tās vadīs Liepājas Universitātes speciālisti – dzejā Andris Akmentiņš un publicistikā Haralds Matulis. Teksta un skaņas sintēzes darbnīcu vadīs mūziķis Roberts Dinters, bet prozas meistarklasi – šī gada Latvijas literatūras gada balvas ieguvējs Svens Kuzmins.

Profesore Zanda Gūtmane par iespēju pulcēt visas Latvijas kultūras jomas skolotājus tieši Liepājā ir gandarīta: “Mākslai ir nozīme! Liepāja kā Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027 ir tieši tā vieta, kur sapulcināt kultūras izglītības pārstāvjus no visas Latvijas un veicināt vienotu skatījumu uz dažādu mākslu saspēles iespējām. Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes iesaiste šajā pasākumā ir likumsakarīga.”