Jaunumi:

Atpakaļ
Anna Priedola, 04.08.2022 11:35

izsludina pieteikšanos uz bezmaksas Norvēģijas ekspertu vadītām darbnīcām

Liepājas Universitāte sadarbībā ar Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes Zinātnes un izglītības inovāciju centru (ZIIC) izsludina pieteikšanos uz bezmaksas Norvēģijas ekspertu vadītām darbnīcām esošajiem un topošajiem pedagogiem, kuras norisināsies 17. augustā no plkst. 9.00-12.00.

Sadarbībā Jaermuseet reģionālā muzeja ekspertiem, ZIIC koprades telpā Dabas māja, Zirgu salā 2 un tehnoloģiju koprades telpā, Autoru ielā 4/6 izstrādātas divas pedagogu mācību izglītības programmas projekta  “Inovāciju centra attīstība Liepājas pilsētā” ietvaros, kas norisināsies 16.augustā, taču 17.augustā Liepājas Universitātes studenti tiek aicināti uz Norvēģijas ekspertu vadītām darbnīcām, kuras balstītas uz STEM (zinātne, tehnoloģijas, inženierzinātnes un matemātika) un vides zinātņu jomu.

Projekta partnera Jaermuseet reģionālā muzeja ekspertu īstenotās darbnīcas notiks Dabas mājā, kur topošie studenti aicināti smelties pieredzi radošu un interaktīvu nodarbību vadīšanā. Tehnoloģiju koprades telpā, Autoru ielā 4/6, praktiskajā darbnīcā tiks veidots objekts - luksofors, izmantojot ne tikai dažādas iekārtas, gan digitālās ražošanas, gan tradicionālās, bet arī programmēšanu ar micro:bits sistēmu, kas sniegs ieskatu starpdisciplināru projektu veidošanā, izstrādē un izmantošanā arī izglītībā.

Darbnīcas norisināsies angļu valodā.

Lai pieteiktos mācībām, ir nepieciešams aizpildīt elektronisko anketu.

Pedagogu neformālās izglītības mācības tiek īstenotas projekta “Inovāciju centra attīstība Liepājas pilsētā” ietvaros, kuru finansē Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu programma “Pētniecība un izglītība”. Tā kopējās izmaksas ir 986 049 eiro, no kurām 754 327,4 eiro ir Norvēģijas grantu līdzfinansējums, 133 116,6 eiro Latvijas valsts budžeta līdzfinansējumus, bet 98 605 eiro Liepājas valstpilsētas pašvaldības līdzfinansējums.