Jaunumi:

Atpakaļ
Līga Enģele, 13.07.2022 10:01

Mūzikas terapeitu Vasaras skola

Liepājas Universitātē, 8. un 9. jūlijā viesojās Liepājas Universitātes Goda doktors, Dr.rer.medic., Dr. Dr.h.c. Reiner Haus no Dortmundes Tehniskās Universitātes, Rehabilitācijas zinātņu nodaļas, kurš vadīja Vasaras skolu mūzikas terapeitiem.  

Haus vadīja meistarklases, iepazīstinot esošos un topošos mūzikas terapeitus ar daudzveidīgo mūzikas terapijas pielietojumu, kā arī iesaistot visus aizrautīgā grupu darbā. Meistarklases dalībnieki ieguva vērtīgu informāciju, kā veiksmīgi izmantot mūzikas terapiju darbā ar bēgļiem un guva ieskatu par šādām mūzikas terapijas kontekstā: Posttraumatic Stress Disorder (PTSD), Narrative exposition therapy (NET), Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR),  Guided Imagery and Music (GIM).

Līga Enģele dalās iespaidos: “Ir ļoti interesanti gūt pieredzi no tik zinoša pasniedzēja. Haus ir bijis 6 gadu ilgā misijā, kur strādājis ar Sīrijas un Irākas bēgļiem, šobrīd arī ar Ukrainas, kas ir pārcēlušies uz Vāciju. Haus ne tikai sniedza mums teorētiskās zināšanas, bet ļāva darboties arī praktiski, kas nostabilizē jauniegūto informāciju. Ir ļoti vērtīgi mācīties no pasniedzēja, kas ir vienkāršs, cilvēcisks un ar spēju iedrošināt, ka mēs visi spējam ļoti labi strādāt”.

Trešajā Vasaras skolas dienā Liepājas Universitātes absolvente, Austras bērns Vita Krūmiņa dalībniekus iepazīstināja ar ukuleles un ģitāras spēles pamatiemaņām.