Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 17.06.2022 15:03

Liepājas Universitātē topošie absolventi aizstāv gala darbus

Piektdien, 17. jūnijā, Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātē savus bakalaura darbus aizstāvēja studiju programmas “Baltu filoloģija, kultūra un komunikācija” un maģistra studiju programmas “Rakstniecības studijas” topošie absolventi.

Baltu filologi savos gala darbos pētījuši Ēvalda Vilka, Gunta Bereļa un Ingas Žoludes darbus, meklējot gan postmodernās šausmas, gan maģisko reālismu. Valodas jomā tika analizēta angļu valodas ietekme Twitter konta ierakstos, secinot, ja cita valoda ietekmē latviešu valodu, tad tā jau ir ķeršanās pie saknēm.

Maģistra programmas “Rakstniecības studijas” beidzēji savos gala darbos pievērsās gan bērnu un jauniešu literatūrai, runājot par nāves tēmu bērnu literatūrā, pierādot, ka “stāsts par nāvi ir stāsts par dzīvi”, gan medicīnas romāna žanram, literāru darbu dramatizējumu veidošanai tautas deju izrādēs un latviešu prozas pētījumiem. Maģistrante Ivonda Vilsone, savukārt, ir pētījusi šīs maģistra studiju programmas nu jau absolventa Ērika Vilsona monoizrādes. Daļai studentu maģistra darbā ietilpst arī pašu rakstīti prozas darbi. Studiju programma “Rakstniecības studijas” vienmēr ir pulcējusi plašu radošu studentu loku, kuri sabiedrībai top zināmi kā rakstnieki ar saviem publicētajiem darbiem.

Aizstāvēšanā piedalījās arī nozares speciālisti un interesenti. Klātesošo starpā veidojās aizrautīgas literāras diskusijas, piemēram, vai, runājot par ģimeni jauniešu literatūrā, Karlsons ir uzskatāms par ģimenes locekli.

Šonedēļ noslēdzas bakalauru un maģistru darbu aizstāvēšana, un jau jūnija beigās trīs dienās piecos izlaidumos ap diviem simtiem absolventu saņems diplomu par augstāko izglītību, bet Liepājas Universitāte jūlijā būs gatava jauno studentu uzņemšanai. (informācija par uzņemšanu: https://www.liepu.lv/lv/nac-studet?utm_campaign=nac-studet-2022).

Foto ŠEIT.