Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 17.06.2022 11:30

Lekciju nolasa vieslektores no Dienvidāfrikas

Šodien, 17. jūnijā, Liepājas Universitātes aktu zālē notika atvērtā lekcija par tēmu “Agents of Change: Teacher professional development at the University of KwaZulu-Natal (South Africa)”.

Lekciju lasīja vieslektores no Dienvidāfrikas Dr. Angela James, Kvazulu Natāla Universitātes Izglītības fakultāte un Bongekile Mnguni, galvenā administrācijas vadītāja Kvazulu Natāla Universitātes Akadēmisko studiju daļā.

Klausītāju vidū Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes mācībspēki. Lektores iepazīstināja gan ar savu valsti, gan savu universitāti, tās studiju virzieniem un mērķiem. Kvazulu Natāla Universitātē studē 47 000 studentu. Izglītības zinātņu institūta direktore Dina Bethere pēc lekcijas noklausīšanas saka: “Mana pievienotā vērtība no dzirdētās lekcijas ir izpratne par daudzveidīgo ieguldījumu, kādu veic Dienvidāfrikas universitāte vietējās kopienas attīstībā, strādājot ar sociālo kopienu, tās dzīves prasmēm,kā arī darbojošanās radošos tīklojumos. Milzīgi daudz ideju!”

Viespasniedzējas Liepājas Universitātē strādā no 14. līdz 21. jūnijam Erasmus+ programmā Pedagoģijas un sociālā darba fakultātē skolotāju izglītības jomā. Liepājas Universitātei ir kopīgs Erasmus+ līgums ar Kvazulu Natāla  Universitāti kopš 2018. gada Erasmus+ studentu un akadēmiskā personāla apmaiņā. Ar abām vieslektorēm tikās arī Liepājas Universitātes rektore Dace Markus. Rudenī uz Dienvidāfriku pieredzes apmaiņā dosies Liepājas Universitātes mācībspēki.

Viespasniedzēja Dr Angela James vadīja lekcijas doktorantūras studiju programmas “Izglītības zinātnes” doktorantiem par pētniecību un skolotāju mācību procesu. Savukārt Bongekile Mnguni ir guvusi pieredzes apmaiņu par izglītības pārvaldību Liepājas Universitātes studiju procesu nodrošināšanā.

Foto ŠEIT.