Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 15.06.2022 19:24

Liepājas Universitātes padome nobalso “par” Satversmes sapulci

Trešdien, 15. jūnijā, notika kārtējā Liepājas Universitātes padomes klātienes sēde. Padome strādā pilnā sastāvā, jau esošajiem padomes locekļiem ir pievienojies Gatis Ginters. Līdz ar to varēja notikt padomes priekšsēdētāja vēlēšanas. Par Liepājas Universitātes padomes priekšsēdētāju tika ievēlēts Andris Grafs, par priekšsēdētāja vietnieku – Salvis Roga.

Padomes sēdē tika izskatīts jautājums par universitātes budžeta veidošanas un budžeta izpildes uzraudzības kārtību, Ukrainas studentu uzņemšanas noteikumiem un maksas atlaidēm, kā arī  diskutēja par papildu ienākumu gūšanas virzieniem. Padomes locekļi uzklausīja vēstījumu par studentu uzņemšanas mārketinga aktivitātēm, dodot savus ieteikumus, apsprieda Liepājas Universitātes stratēģijas veidošanas soļus, diskutējot par studentu skaita palielināšanas iespējām.

Šajā sēdē tika sadalīti padomes locekļu pienākumi. Andris Grafs informēja par sarunām ar Izglītības un zinātnes ministriju ārējās konsolidācijas jautājumā. Padomes locekļi apsvēra tās variantus, ilgtermiņa dzīvotspēju un konkrēti veicamās darbības. Pāvels Jurs izteica priekšlikumu aicināt Izglītības un zinātnes ministri uz tikšanos Liepājas Universitātē, lai klātienē izdiskutētu neskaidros jautājumus. Padomē tika apspriests jautājums par rektora atlases plānošanu, pievēršot uzmanību rektoram nepieciešamajām kvalitātēm, balstoties uz darbinieku aptauju. Padome apstiprināja rektora vēlēšanu nolikumu, kā arī atalgojumu.

Tā kā padome šobrīd strādā pilnā, septiņu cilvēku, sastāvā, tika izlemts jautājums par Satversmes sapulces nepieciešamību. Savus argumentus pauda šī brīža Satversmes sapulces priekšsēdētājs Edgars Lāms, uzsverot, ka Satversmes sapulce ir demokrātiskās pārvaldes instruments. Ar 4 balsīm par tika saglabāta Satversmes sapulces institūcija.

Senāta priekšsēdētājs Uldis Žaimis ziņoja padomei par situāciju Liepājas Universitātes dienesta viesnīcā pēc sarunas ar studentiem un dienesta viesnīcas apsaimniekotājiem.

Padomes sēdes ir atklātas un tajās var piedalīties jebkurš interesents. Kā klausītāji šajā padomes sēdē piedalījās Satversmes sapulces priekšsēdētājs Edgars Lāms, Senāta priekšsēdētājs Uldis Žaimis, arodbiedrības priekšsēdētāja Inta Genese-Plaude un zinātnes prorektore Ieva Ozola.