Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 14.06.2022 16:59

LiepU studentes komanda uzvar projektā “Healthtech”

No preakseleratora projekta “Healthtech” fināla, kuru rīko Junior Acievment Latvia, ar iegūto 1. vietu ir atgriezusies Liepājas Universitātes studiju programmas “Logopēdija” 1. kursa studente Elizabete Anna Ķēniņa.

Projekts aizsākās pirms sešiem mēnešiem, tajā piedalās Latvijas augstskolu studentu komandas, lai prezentētu savus inovatīvos izgudrojumus. Elizabete Anna Ķēniņa strādāja komandā kopā ar RTU studentu Linardu Reini Rozīti un žūrijai prezentēja mobilu platformu, ar kuras palīdzību var pārvietot gultas un ratiņkrēslus slimnīcās.

Elizabete Anna Ķēniņa stāsta: “Pirms pieteicos projektā, domāju, ka šī joma nav domāta man, taču sapratu, ka, strādājot sabalansētā komandā, iespējams paveikt visu. Nenožēloju savu izvēli! Linards Reinis ir stiprs tehnoloģijās, es – prezentācijās. Gribēju komandai piesaistīt arī finansistu, bet šoreiz neizdevās.”

Žūrija projektus vērtēja trīs kārtās – prezentāciju, prototipus un interviju angļu valodā. Uzvarētāji Elizabete Anna Ķēniņa un Linards Reinis Rozītis tālāk savu inovāciju prezentēs Eiropas uzņēmējdarbības festivālā, kas jūlija vidū notiks Talinnā.