Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 14.06.2022 14:59

Tiek prezentēta grāmata “Latvijas spēks ilgi pastāvēt”

Otrdien, 14. jūnijā, Liepājas Universitātē notika Kurzemes forums, kurā tika prezentēta VVP projektā radīta grāmata “Latvijas spēks ilgi pastāvēt”.

Pētījumu prezentēja projekta vadītāja profesore Baiba Rivža, stāstot par grāmatas tapšanas procesu, Latvijas augstskolu, tai skaitā Liepājas Universitātes, pētnieku dalību procesā, uzsverot galvenās lietas, kas ir svarīgas Latvijas ilglaicīgā attīstībā – pārstrukturizācija, izglītība, vienmērīga valsts attīstība, domājot par reģionu lomu.

Profesori Baibu Rivžu sveica Liepājas Universitātes rektore Dace Markus, uzsverot Liepājas Universitātes pētnieku lomu radīšanas procesā:  “Vienmēr, kad piemin aprites ekonomiku, man tā saistās ar mūsu pētnieci Lilitu Ābeli. Šoreiz viņa raksta par to, kā digitalizācija sekmē aprites ekonomikas ieviešanu.” Savukārt zinātnes prorektore Ieva Ozola savā uzrunā akcentēja Liepājas Universitātes zinātnieku devumu sabiedrībai: “Atslēgas vārds visos projektos ir ilgtspēja.”

Par ilgtspējas pieeju atkritumu apsaimniekošanā stāstīja universitātes absolvente Liepājas RAS vides inženiere Liene Jākobsone, ar Inovāciju centra attīstību iepazīstināja Zinātnes un izglītības inovāciju centra vadītāja Laura Grundmane, par darbu “Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027” komandā pauda projektu vadītāja Nora Sudmale. SIA “InPass” valdes loceklis Raivis Ekšteins runāja par lietu interneta sistēmām, bet Liepājas Universitātes Dabaszinātņu un Inovatīvo tehnoloģiju institūta direktors Uldis Žaimis dalījās pieredzē par darbu inovatīvu vides risinājumu meklējumos.

Foto ŠEIT.