Jaunumi:

Atpakaļ
Ieva Maisiņa, 27.05.2022 16:30

Aizvadīta Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes konference

Liepājas Universitātē 26. un 27. maijā aizvadīta Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes rīkota starptautiska konference "Pedagoģiskās inovācijas mācīšanās un mācīšanas procesā".  

Konference tika īstenota klātienē un attālināti, tā tika veidota sadarbībā ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju, Kadriorgas mākslas muzeja (Igaunija) muzejpedogogiem,  Vestfālenes kultūras un izglītības forumu (Vācija) un Briges Valdorfskolu (Beļģija).  Konferencē piedalījās liels klausītāju pulks. Konferenci atklāja maģistru studijas programmas “Izglītības zinātnes” direktore Maija Ročāne, Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes dekāne Linda Pavītola un Liepājas Universitātes vadošā pētniece Dr.paed. Alīda Samuseviča, kura uzrunā teica: “Ceru, ka starptautiskā konference par pedagoģiskiem jauninājumiem mācīšanas un mācīšanās kontekstā  mums visiem nesīs jaunas un radošas idejas. Vēlos atgādināt ļoti vienkāršu, bet būtisku un svarīgu atziņu par konferences tēmu: visas skolu reformas sākas un beidzas ar skolotājiem. Tas nozīmē, ka izglītības attīstība ir mūsu ziņā.”

Konferences pirmā daļa notika ar jomu speciālistu prezentācijām par pedagoģiju saistītām tēmām, bet otrajā konferences daļā studenti no Liepājas Universitātes un Rēzeknes tehnoloģiju akadēmijas prezentēja savas maģistra darba tēzes.