Jaunumi:

Atpakaļ
Gunfega Tomele, 20.05.2022 11:44

Konferencē pulcējas pedagogi, lingvisti un logopēdi

Piektdien, 20. maijā, Liepājas Universitātē notiek ikgadējā, nu jau pēc skaita 19. starptautiskā zinātniskā konference „Valodu apguve: problēmas un perspektīva”, kas tiek organizēta sadarbojoties divām fakultātēm – Pedagoģijas un sociālā darba fakultātei un Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātei.

Konference tiek īstenota klātienē un attālināti, tajā piedalās vairāk nekā 170 dalībnieku kā referenti un klausītāji – zinātnieki un speciālisti pedagoģijas, lingvistikas un logopēdijas jomās. Konferenci atklāja LiepU rektore Dace Markus, uzsverot konferences starpdisciplinaritātes nozīmi.  Zinātnes prorektore Ieva Ozola atzīmēja, ka konferences temats ir bijis aktuāls un kļūst arvien aktuālāks, turklāt “valoda ir ceļš pie cita cilvēka, citas kultūras un pašam pie sevis”.  Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes dekāne Linda Pavītola vēlēja konferences dalībniekiem iedvesmu radošiem meklējumiem. Klātesošos sveica arī Liepājas Izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre-Lathere.

Konference notiek trīs darba grupās, aplūkojot dažādus valodu apguves aspektus – svešvalodu apguve, IT lietojums valodu apguvē, individuālo un speciālo vajadzību risinājumi, valoda un zinātne, savukārt plenārsēdē referēja Ilze Šūmane, Daiga Celmiņa, Līga Āboltiņa (Latvijas Universitāte, Latvija), Tora Masdotira (Thóra Másdóttir) (University of Iceland, Islande) un Daiva Jakavonytė-Staškuvienė (Vytautas Magnus University, Lietuva).

Noslēgumā paredzētas divas meistarklases. Meistarklasi „Barboleta līdzsvara platforma” vada Baiba Blomniece-Jurāne, un tajā tiek atspoguļoti SIA Barboleta, LiepU, VSI Demokratine mokykla (Lietuva) un INTEGRA ONLUS (Itālija) Erasmus+ projekta „Barboleta Learning
Board Methodology” rezultāti metodoloģijas izstrādē un līdzsvara platformas praktiskajā lietojumā. Meistarklasi „Datubāzes Zinātnes valoda (zinatnesvaloda.lv) izmantošana mācību darbā skolēnu pētnieciskās kompetences pilnveidei” attālināti vada Laura Pintere un atspoguļo Latvijas Zinātnes padomes Fundamentālo un lietišķo pētījumu projekta „Latviešu zinātnes valoda intralingvālā aspektā” rezultātus.

Konferences rīcības komitejas priekšsēdētāja Gundega Tomele un zinātniskās komitejas un zinātniskā rakstu krājuma „Valodu apguve: problēmas un perspektīva" redakcijas kolēģijas priekšsēdētāja Diāna Laiveniece saka paldies referentiem, klausītājiem un visiem, kuri ir iesaistījušies konferences īstenošanā.

Foto  ŠEIT