Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 11.05.2022 13:22

Liepājas Universitātes sadarbība ar Brazīliju

Vadības sapulcē ar iespaidiem no vizītes Brazīlijas pilsētā Ižui (Ijiu) dalījās Liepājas Universitātes TDK “Banga” vadītāja Kristīne Kārkliņa un Aigars Kārkliņš, kuri pagājušā gada decembrī Ižui pilsētas latviešu deju kolektīvam “Staburags” mācīja latviešu tautas dejas, lai kolektīvs varētu piedalīties Dziesmu un deju svētkos Latvijā.

Kristīne un Aigars stāstīja, kā Brazīlijā viņi iepazīstināja gan Ižui augstskolas, gan pilsētas vadītājus ar Liepājas Universitātes studiju piedāvājumu, gan Liepājas pilsētas iespējām. Aigars stāsta: “Satikām kungu, kurš 3 gadu vecumā ir aizbraucis no Liepājas, bet vēl šobrīd, ja pacenšas, var runāt latviski. Ir jocīgi tālajā Brazīlijā dzirdēt latviešu valodu un lasīt uzrakstus latviešu valodā.” Liepājas Universitātes rektorei tika nodota Ižui pilsētas mēra dāvana un visa sirsnība, kas tika saņemta siltajā Brazīlijā. Kristīne Kārkliņa saņēma rektores pateicību par paveikto.

Šāda vizīte bija iespējama, pateicoties noslēgtajam sadarbības līgumam starp Liepājas Universitāti un biedrību “Latvija-Brazīlija”. Par tālākiem sadarbības plāniem jau runā Liepājas Universitātes rektore Dace Markus un biedrības “Latvija-Brazīlija” vadītājs Aigars Štrauss, kurš atzina, ka Kristīnes un Aigara vizīte Ižui ir izdarījusi ļoti daudz Liepājas Universitātes un Liepājas labā.

Foto ŠEIT.