Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 25.04.2022 13:37

No pedagoģijas tīklojuma organizācijas konferences atgriežas mūsu speciālistes

No starptautiskas konferences, kas notika Vīnē un kuru organizē “The European Teacher Education Network” (ETEN), ir atgriezušās Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes dekāne profesore Linda Pavītola, profesore Dina Bethere, asociētā profesore Jana Grava, lektore Vineta Pole un doktora studiju programmas “Izglītības zinātnes” 1. kursa doktorante Rima Rieksta.

ETEN darbojas kopš 1988. gada un apvieno 63 universitātes Eiropā, kurās tiek realizētas studiju programmas pedagogu apmācībai. Šī pedagoģijas tīklojuma biedrs ir arī Liepājas Universitāte, kurai ir dziļas pedagoģijas tradīcijas. Galvenais Eiropas skolotāju tīklojuma organizācijas uzdevums ir veicināt un nodrošināt studentu un vieslektoru apmaiņu. Liepājas Universitāte ir ETEN biedrs kopš 2019. gada.

Jana Grava stāsta: “Konferencē tika prezentēti zinātnisko pētījumu rezultāti un skolotāju praktiskā darba pieredze, apspriestas tālākās sadarbības, studiju un docētāju mobilitātes iespējas, kā arī veidotas interešu grupas turpmākiem projektiem.”

 Profesore Linda Pavītola tika ievēlēta ETEN valdē, kurā darbojas pieci valdes locekļi no Zviedrijas, Nīderlandes, ASV, Latvijas un Dānijas. Plānots, ka ETEN kongress septembrī notiks Liepājas Universitātē. Par to informēja ETEN valdes locekļu delegācija, kas nesen bija ieradusies Liepājas Universitātē, lai risinātu ar kongresa norisi saistītus jautājumus.