Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 07.04.2022 18:00

Liepājas Universitātes padomes sēde notiek klātienē universitātē

Ceturtdien, 7. aprīlī, notika Liepājas Universitātes padomes sēde, kura joprojām darbojas nepilnā – 6 cilvēku sastāvā.

Padomes darba kārtībā bija vairāki būtiski jautājumi – padomes locekle Zanda Gūtmane informēja par IZM notikušo sanāksmi par Liepājas Universitātes stratēģisko specializāciju. Klātesošie diskutēja par trīs iespējamiem Liepājas Universitātes stratēģiskās attīstības virzieniem.

 Padome pārrunāja Satversmes lomu un tās uzdevumus universitātes dzīvē. Padomes locekļi vienojās par tiešsaistes tikšanās organizēšanu vēl aprīlī ar mācībspēkiem un darbiniekiem, lai pārrunātu aktuālos jautājumus.

Liepājas Universitātes padomes priekšsēdētāja p.i. Andris Grafs prezentēja padomes darba organizācijas variantu un rosināja viedokļu apmaiņu par turpmāko padomes darba organizēšanas modeli, nosakot pastāvīgo komiteju darba virzienus.

Viens no jautājumiem un diskusijas veidojās par sarunu plānošanu ar Nodomu protokolā iesaistītajām pusēm, īstenojot Liepājas Universitātes reorganizācijas plānu. Klātesošie vērtēja potenciālo modeļu ieguvumus un izaicinājumus.

Liepājas Universitātes padomes sēdes noslēgumā padomes locekļiem pievienojās rektore Dace Markus un Liepājas valstpilsētas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš, kurš atklāja savu redzējumu Liepājas Universitātes reorganizācijas procesam, kurš ir veidojies pārrunās ar pārējām zinātnes universitātēm un IZM. Domes priekšsēdētājs akcentēja jautājuma juridiskās puses izstrādi.

Foto ŠEIT.