Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 31.03.2022 15:33

Kopīga konference Eiropas valodu programmas un Verakrusas Universitātes studentiem

Ar Verakrusas Universitātes (Meksika) Valodu fakultātes un studiju programmas “Eiropas valodu un kultūras studijas” kopīgu tiešsaistes konferenci sākās divu dienu maratons Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes Studentu zinātnes un radošuma dienās.

Kopējo konferenci atklāja ar Liepājas Universitātes Starptautisko attiecību daļas vecākās referentes Sintijas Leigutes un Liepājas Universitātes spāņu valodas lektores Agatas Babinas uzrunas no Meksikas, kur abas speciālistes šobrīd atrodas. Sintija Leigute uzsvēra: “Es meklēju sadarbības partnerus valodu apmācībā ārpus Eiropas, un Agata atcerējās savu labo pieredzi, studējot Verakrusas Universitātē. Tagad mēs šeit runājam par konkrētu sadarbību un plānojam mūsu speciālistu vizītes.”

Hosē Fernando Alarkons Gonzaless (Jose Fernando Alarcon Gonzalez) sveica konferences dalībniekus Verakrusas Universitātes Valodu fakultātes vārdā un vēlēja veiksmi lasījumos kā saviem, tā Latvijas studentiem.

Konferences gaitā gan Liepājas Universitātes, gan Verakrusas Universitātes studenti piedāvāja klausītājiem savu bakalaura darba pētījumu referātus, un diskusijas raisījās par pētījumu tēmām, piemēram, Meksikas studenti varēja sarunāties ar Liepājas spāņu valodas studenti par darba izstrādi un tēmas izvēli.

Liepājas Universitāte studiju programmā “Eiropas valodu un kultūras studijas” piedāvā apgūt ar priekšzināšanām franču vai latviešu, vai krievu, vai vācu valodas un bez priekšzināšanām franču vai latviešu vai krievu, vai spāņu, vai vācu valodas.