Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 31.03.2022 12:21

Liepājas Universitātē septembrī notiks ETEN kongress

Liepājas Universitātē divu dienu vizītē ir ieradušies ETEN (European Teacher Education Network) pārstāvji, kuri tikās ar Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes dekāni Lindu Pavītolu un studiju prorektori Māru Zeltiņu

ETEN darbojas kopš 1988. gada un  apvieno 63 universitātes Eiropā, kurās tiek realizētas studiju programmas pedagogu apmācībai. Šī pedagoģijas tīklojuma biedrs ir arī Liepājas Universitāte, kurai ir dziļas pedagoģijas tradīcijas. Galvenais Eiropas skolotāju tīklojuma organizācijas uzdevums ir veicināt un nodrošināt studentu un vieslektoru apmaiņu.

 Organizācija rīko savu biedru tikšanos divas reizes gadā –  aprīlī un septembrī. Aprīlī uz ETEN kongresu Vīnē dodas piecas pārstāves no Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes, savukārt septembrī ETEN kongress varētu notikt Liepājas Universitātē. Tādēļ šajās dienās Eiropas pārstāvju delegācija  viesojās Liepājas Universitātē, lai novērtētu tās infrastruktūru un piemērotību konferences rīkošanai.

Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes dekāne Linda Pavītola saka: “Galvenais, ka mēs iegūstam Eiropas un pasaules pieredzi pedagoģijas mācīšanā, bet studenti varēs apgūt zināšanas pie vieslektoriem un izmantot iespēju papildināt zināšanas citās universitātēs Erasmus programmā.”