Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 29.03.2022 13:38

Topošie vadītāji klausās Latvijas Bankas speciālista lekciju

Studentu zinātnes un radošuma dienās Vadības un sociālo zinātņu fakultāte saviem studentiem piedāvāja Latvijas Bankas Vadības sekretariāta un starptautisko attiecību daļas galvenā ekonomista Miķeļa Zondaka atklāto lekciju “Eiropas ekonomikas atveseļošanās – priekšnosacījumi ilgtspējīgai attīstībai”.

Lektors topošajiem vadības, kultūras un tūrisma speciālistiem stāstīja kā ārstēt covid laikā ietekmēto ekonomiku, kā sameklēt vakcīnu tai, apgalvojot, ka iemesli, kas ietekmēja ekonomiku, nebija pašā ekonomikā, bet ārējos apstākļos. Tika pārrunātas prakses, kā dažādas valstis tiek ārā no covid radītās ekonomiskās krīzes.

Diskusijā ar studentiem lektors gribēja uzzināt, vai stāstītais ir sakritis ar to, ko domā studenti, jo ekonomikā var būt dažādi viedokļi. Studenti vienbalsīgi atzina, ka lekcija ir bijusi interesanta, iedvesmojoša un sniegusi jaunas zināšanas. Paldies Miķelim Zondakam teica fakultātes pasniedzēja Diāna Līduma, aktualizējot jautājumu, ko varam mācīties no šīs krīzes, bet studenti interesējās par situāciju nekustamo īpašumu tirgū.