Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 29.03.2022 09:03

Atvērto durvju dienā par studijām stāsta studenti

Liepājas Universitāte ir aizvadījusi tiešsaistes Atvērto durvju dienas, sarunājusies ar vairākiem desmitiem potenciālo studentu, atbildējusi uz jautājumiem par iestāšanās procesu un tā niansēm.

Pasākuma gaitā universitātes četru fakultāšu studenti stāstīja par savu studiju pieredzi. Dabas un inženierzinātņu fakultātes maģistrantūras studente Sintija iepazīstināja ar fakultātē izstrādātajiem projektiem – robota roku, elektroauto, CNC iekārtu un lepojās ar vienīgo Raspberry Pi 3 klasi Baltijā un iespēju studiju laikā sadarboties ar uzņēmējiem.

Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes studenti Elza un Pēteris atraktīvi darbojās no sava “mākslas pagraba”, stāstot par valodu apguves iespējām universitātē, akcentējot mākslu – dizaina un jauno mediju mākslas iespējas: “Studējot mēs nesēžam tikai pie datora, mēs veidojam savus darbus 3D modelēšanā, taisām brīnišķīgus video, veidojam mākslu no skaņas. Mums ir ciešas attiecības ar pasniedzējiem, un studiju programmās tiek atvērts prāts.”

Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes trīs studentes vārdā Elizabetes atklāja, ko dara, mācoties par skolotāju, logopēdu vai sociālo darbinieku. Novērtēja Erasmus+ programmas piedāvātās iespējas. Šeit bija jāatbild uz klausītāju jautājumiem par iespēju kļūt par skolotāju – kas nepieciešams, lai iestātos.

Vadības un sociālā darba fakultāti pārstāvēja Studentu padomes priekšsēdētāja Anna Margreta Vērdiņa, kura uzsvēra pasniedzēju iesaisti darbā ar studentiem un stāstīja par studiju programmām, skaidroja, ka Liepājas Universitātē viegli iegūt kontaktus un draugus, bet Studentu padomē ir iespēja realizēt savas idejas un piedalīties jau  tradicionālos pasākumos – fukšu dienās, Ziemassvētku ballē vai izmantot Bibliotēkas nakts piedāvājumu mācīties augu nakti līdz pašam rītam.

Liepājas Universitātes studiju prorektorei Mārai Zeltiņai bija visas atbildes, kādas darbības jāveic, lai iestātos Liepājas Universitātē.

Ja vēl ir jautājumi par iestāšanos Liepājas Universitātē un piedāvātajām studiju programmām, skatieties šeit: https://www.liepu.lv/lv/nac-studet?utm_campaign=nac-studet-2022

Uzdodiet jautājumus LiepU facebook, atbildes saņemsiet dienas laikā.