Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 24.03.2022 14:47

LiepU studenti piedalās “Digitālajā nedēļā 2022”

Šī nedēļa ir pasludināta par Eiropas Digitālo nedēļu, un tajā iesaistās arī Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes studenti un mācībspēki. Ceturtdien, 24. martā, universitātē notika gan maģistru un bakalauru zinātniskie lasījumi, gan fakultātes vadība kopā ar Zaļo un viedo tehnoloģiju klasteri un biedrību “Digitālo inovāciju parks” digitālās nedēļas atklāšanas pasākumā iedvesmoja jauniešus atklājumiem un izgudrojumiem.

Stāstot par Liepājas Universitātes Dabas un inovatīvo tehnoloģiju institūta veiktajiem pētījumiem, tā direktors Uldis Žaimis vēstīja: “Šī nedēļa ir atskaites punkts, kurā varam paskatīties uz sevi, redzēt, kur esam pielikuši spēku, varam paklausīties, kas sanācis citiem. Šis atskaites punkts parāda, kur rodas idejas, kā veidojas risinājumi. Vienmēr saku studentiem, ka savu atklājumu ir jāprot pārdot, izgudrojumu ir jāvar patentēt.”

Studentu Ekopadomes vadītāja Grēta Girvaite iepazīstināja klātesošos ar Ekopadomes darbību, informējot, ka viens no darbības virzieniem ir Zaļā karoga iegūšana Liepājas Universitātei.

Prezentējot savus pētījumus, studiju programmas “Ekotehnoloģijas” maģistri runāja par vides problēmām un to risināšanu – ērču atbaidīšanu, atkritumu šķirošanu, jūras aļģu izmatošanas iespējām un citām tēmām. Savukārt studiju programmas “Informācijas tehnoloģija” bakalauri prezentēja pētījumus par mobilo lietotņu izstrādi, video spēļu testēšanu, klientu pārvaldības sistēmas izveidošanu un citām ar IT risinājumiem saistītām tēmām. Digitālās dienas dalībnieki un klausītāji iepazinās arī ar IT bakalauru un maģistru studiju projektiem.

Rezumējot dienas laikā dzirdēto, Dabas un inženierzinātņu fakultātes dekāne Anita Jansone sacīja: ”Pirmā pasākuma daļa deva kopskatu par to, kas mūsu jomā notiek Liepājā, Latvijā, Eiropā, turklāt mēs esam tie, kas veidos digitālo nākotni. Otrajā daļā klausījāmies studentu pētījumus. Darbi bija interesanti, noderīgi, ar praktisku pielietojumu.”