Jaunumi:

Atpakaļ
Anna Margreta Vērdiņa, 21.03.2022 16:44

Mainīti Studentu Padomes nolikumi

Nolikums par akadēmisko finansējumu

1. Nolikums par Studentu padomes (turpmāk – SP) akadēmisko finansējumu nosaka finansējuma piešķiršanas kritērijus, kārtību un reglamentē finansējuma piešķiršanas komisijas darbību.

2. SP akadēmiskās finansējuma mērķis ir finansiāli atbalstīt studentu izcilību studijās, veicināt viņu centienus pētniecībā un radošajā darbībā.

3. Finansējumu veido SP Akadēmiskā virziena budžeta līdzekļi, ko katru gadu apstiprina ar Studentu padomes lēmumu. Finansējums tiek piešķirts uz vienu mēnesi. Tā netiek piešķirta jūnijā, jūlijā un augustā.

4. Akadēmiskā finansējuma apmērs ir 80,- euro mēnesī.

5. Uz akadēmisko finansējumu konkursa kārtībā var pretendēt students, kurš:

5.1. ir pamatstudiju pilna laika 2. vai vecāko kursu students;

5.2. ir maģistra pilna laika students;

5.3. aktīvi piedalās LiepU sabiedriskajā darbā un/vai LiepU popularizēšanā;

5.4. veic pētniecisko vai radošo darbību.

6. Pieteikšanos akadēmiskajai finansējumam izsludina Liepājas Universitātes Studentu padome, ievietojot informāciju LiepU mājas lapā un Facebook SP lapā. Pieteikumi iesniedzami Liepājas Universitātes Studentu padomē.

7. Akadēmiskās finansējuma pretendents iesniedz:

7.1. motivācijas vēstuli, kurā pamato savu atbilstību finansējuma saņemšanai, raksturo finansējuma nepieciešamību pētnieciskajā vai radošajā darbā;

7.2. ieteikuma vēstuli no studiju programmas direktora, dekāna vai ārpusstudiju kolektīvu

vadītāja/trenera, kur raksturotas studenta aktivitātes, ieguldījums un nozīmīgums sabiedriskajā un pētnieciskajā darbā un/vai LiepU popularizēšanas aktivitātēs un finansējuma nepieciešamība pētnieciskajā vai radošajā darbā;

8. Pretendentu izvērtē akadēmiskās finansējuma piešķiršanas komisija (turpmāk – Komisija), kuras sastāvā ir SP priekšsēdētājs, akadēmiskā virziena vadītājs un divi SP biedri. Sastāvu apstiprina SP sēdē.

9. Tie, kas ir komisijas sastāvā, nevar saņemt akadēmisko finansējumu.

10. Komisija pretendentus vērtē pēc šādiem kritērijiem:

10.1. akadēmiskie sasniegumi;

10.2. norādīto aktivitāšu skaits un regularitāte (darbība LiepU vai SP);

10.3. darbības nozīmīgums sabiedrībai un LiepU;

10.4. sniegums pētniecībā vai radošajā darbībā.

11. Komisijas sēdi sasauc un vada SP priekšsēdētājs.

12. Komisija ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās visi Komisijas locekļi.

13. Komisija savus lēmumus pieņem atklātās sēdēs vai ar elektronisku balsojumu ar Komisijas locekļu balsu vairākumu. Gadījumos, ja Komisijas locekļu balsis dalās vienādi, izšķirošā ir Komisijas priekšsēdētāja balss.

14. Komisija ir tiesīga akadēmiskās finansējuma pretendentus uzaicināt uz pārrunām.

15. SP ir tiesīga nepiešķirt finansējumu, ja tā uzskata, ka neviens no pretendentiem neatbilst Nolikuma kritērijiem finansējuma piešķiršanai vai nav pretendentu.

16. SP akadēmisko finansējumu var saņemt tikai vienu reizi studiju gadā.

17. Piešķirto finansējumu izmaksā līdz mēneša 20.datumam.

18. Ar šī Nolikuma apstiprināšanu spēku zaudē Studentu padomes 2017. gada 13.jūnijā apstiprinātais Nolikums par akadēmisko stipendiju.

 

Nolikums par vienreizējo sociālās palīdzības stipendiju

I. Vispārīgie noteikumi

1. Nolikums par vienreizējo sociālās palīdzības stipendiju (turpmāk - Nolikums) nosaka Studentu padomes vienreizējās sociālās palīdzības stipendijas piešķiršanas kārtību Liepājas Universitātē (turpmāk - LiepU).

2. Uz vienreizējo sociālās palīdzības stipendiju var pretendēt students, kurš:

2.1. ir sekmīgs;

2.2. ir maznodrošinātā vai trūcīgā statusā;

2.3. nav darba attiecībās;

2.4. nesaņem stipendiju vai citu valsts pabalstu;

2.5. nesaņem studējošo kredītu;

2.6. nesaņem mērķstipendiju no Eiropas Sociālā fonda finansēto projektu līdzekļiem.

3. No LiepU Studentu padomes Sociālā virziena budžeta studentam vienu reizi semestrī var piešķirt vienreizējo stipendiju 35,- līdz 90,- euro apmērā.

 

II. Stipendijas piešķiršanas komisija

4. LiepU Studentu padomes Valdes priekšsēdētājs apstiprina ar rīkojumu katram akadēmiskajam gadam vienreizējo sociālās palīdzības stipendijas piešķiršanas komisijas (turpmāk - Komisijas) sastāvu. Komisijas sastāvā tiek iekļauti: Studentu padomes Sociālā virziena vadītājs, Dienesta viesnīcas stāvu vecākais un trīs Studentu padomes biedri.

5. Komisija ir lemttiesīga, ja tajā piedalās vairāk nekā puse Komisijas locekļu.

6. Komisija savus lēmumus pieņem atklātās sēdēs vai ar elektronisku balsojumu ar vienkāršu balsu vairākumu. Vienāda balsu sadalījuma rezultātā izšķirošā ir Komisijas priekšsēdētāja balss.

7. Informācija par piešķirtajām stipendijām ir konfidenciālā.

8. Komisija pēc katra mēneša 15. datuma:

8.1. Izskata iesniegumus stipendiju saņemšanai, izvērtē pretendenta atbilstību šī nolikuma 2. punktā minētajiem kritērijiem;

8.2. Sagrupē iesniegumus atbilstoši noteiktajiem kritērijiem, sagatavo lēmuma projektu par stipendiju piešķiršanu, nepārsniedzot LiepU Studentu padomes Sociālā virziena vienreizējās palīdzības stipendiju fonda līdzekļus.

8.3. Pieņem lēmumu un iesniedz projektu Studentu padomes Valdes priekšsēdētājam lēmuma apstiprināšanai.

9. Studentu Padomes Valdes priekšsēdētājs pēc Stipendiju komisijas ieteikuma var atcelt lēmumu par stipendijas piešķiršanu, ja konstatē, ka persona:

9.1. sniegusi nepatiesu informāciju;

9.2. nepilda studiju līgumā paredzētas saistības vai pārkāpj Dienesta viesnīcas iekšējās kārtības noteikumus.

10. Pretenziju par stipendijas piešķiršanu/ nepiešķiršanu var iesniegt piecu darba dienu laikā no lēmuma paziņošanas, Liepājas Universitātes Studentu padomes Sociālā virziena vadītājam. Komisija apstrīdēto lēmumu pārskata četru darba dienu laikā.

III. Stipendiju fonds

11. Stipendiju fondu veido LiepU Studentu padomes Sociālā virziena budžeta līdzekļi, ko katru gadu apstiprina ar Studentu padomes lēmumu.

12. Studentu padome katram mēnesim (izņemot jūliju, augustu) nosaka kopējo izmaksājamo stipendijas fonda lielumu.

13. Vienreizējā stipendija tiek piešķirta dienesta viesnīcas īres maksas segšanai vai ikdienas vajadzību nodrošināšanai vai ārkārtas gadījumiem (nelaimes gadījumi, slimības u.c.).

 

IV. Stipendiju piešķiršanas kārtība

14. Studējošie, kuri pretendē uz stipendiju, Studentu padomē iesniedz:

14.1. Iesniegumu pēc noteiktas formas (veidlapa – pielikumā), līdz katra mēneša 15. datumam;

14.2. Normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā izsniegtu izziņu par atbilstību maznodrošinātās, trūcīgās ģimenes (personas) statusam, sekmju izrakstu no dekanāta par pēdējo sesiju, citus apliecinošus dokumentus, lai apliecinātu stipendijas saņemšanas nepieciešamību.

15. Lēmumu par stipendijas piešķiršanu, nepiešķiršanu un izmaksu pieņem LiepU Studentu padomes Valdes priekšsēdētājs pēc Komisijas pieņemtā lēmuma. Stipendiju piešķir uz vienu mēnesi.

16. Par Studentu padomes Valdes priekšsēdētāja lēmumu, Studentu padomes Sociālā virziena vadītājs

informē stipendijas pretendentus (katru personiski) un sniedz informāciju par stipendijas piešķiršanu vai atteikumu trīs darba dienu laikā pēc Komisijas sēdes.

17. Stipendijai var pieteikties jebkurš LiepU students. Vērtējot studentu pieteikumus, prioritāte ir studentam ar maznodrošinātā, trūcīgā vai bezdarbnieka statusam.

18. Piešķirto stipendiju ieskaita Stipendijas saņēmēja kontā.

 

V. Nobeiguma noteikumi

19. Studējošam ir pienākums viena mēneša laikā pēc lēmuma pieņemšanas atmaksāt piešķirto stipendiju, ja nav ievērots 9. punkts, Studentu padomes kontā.

20. Šim nolikumam ir pievienota veidlapa „Iesniegums vienreizējās sociālās stipendijas saņemšanai” atbilstoši noteiktajai formai un saturam.

21. Apstiprinātais Nolikums stājas spēkā ar 2017.gada 1.septembri.

22. Spēku zaudē 2014.gada 22.aprīlī apstiprinātais „Nolikums par vienreizējo sociālās palīdzības stipendiju”.

LiepU SP Valdes priekšsēdētāja A.M.Vērdiņa