Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 18.03.2022 09:39

Herberta Erba darbi stiklā skatāmi Liepājas muzejā

No šodienas, 18. marta, Liepājas muzejā  ir skatāma stikla mākslas izstāde “Liepāja – Rīga – Liepāja”, kas apvienojusi vairāk nekā 15 māksliniekus no Rīgas un Liepājas. Stikla mākslinieku vidū arī Liepājas Universitātes studiju programmas “Dizains” pasniedzējs mākslinieks Herberts Erbs.

Izstādes kuratore Mākslas akadēmijas Stikla mākslas katedras vadītāja, profesore Vineta Groza saka: “Tik daudz stikla mākslinieku kā Liepājā, nav nekur citur Latvijā. Te visi ir skolnieki un skolotāji, bet Herberts Erbs ir visu mūsu skolotājs. Viņa darbi ir ar oriģinālu dizainu, sarežģīti veidoti. Herberta darbi ir vīrišķīgi, labās proporcijās. Herberts domā kā tēlnieks – darbi, kas ir stiklā un akmenī, varētu būt arī formā lieli.”

Izstādes apmeklētāji var apskatīt dažādās tehnikās radītus darbus, realizētus tehniski unikālos stikla materiāla apstrādes paņēmienos. Par saviem darbiem Herberts Erbs saka: “Divi darbi – vāzes, ir veidotas sen. Pēdējā laika idejas realizētas skulpturālos veidojumos. Pats materiāls uzvedināja uz formu. Veidoju to, ko varu uzveidot, izmantojot Liepājas Universitātes krāsni.”

Astoņus gadus Herberts Erbs ir bijis Līvānu stikla fabrikas mākslinieks un radījis dizainu gan vāzēm, gan glāžu komplektiem. Izglītību Herberts Erbs ieguvis gan kā keramiķis, gan stikla mākslinieks un pats saka: “Studentiem es mācu pamatus keramikā, bet sirdij tuvāka ir stikla māksla.”

Izstādi  ‘’Liepāja – Rīga – Liepāja’’ muzejā var apskatīt līdz 29. maijam.

Foto ŠEIT.