Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 17.03.2022 12:52

Sociālās labklājības virziena studenti prezentē savus pētījumus

Studentu zinātnes un radošuma dienās šodien, 17. martā, notiek Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes studiju virziena “Sociālā labklājība” 4. kursa studentu zinātniskie lasījumi.

Atklājot pasākumu, virziena vadītāja Santa Striguna uzrunāja klātesošos: “Marts ir ne tikai studentu zinātnes un radošuma dienu mēnesis, bet marts ir arī starptautiskais sociālā darba mēnesis. Mēs dodam studentiem iespēju lepoties ar saviem pētījumiem, es noteikti lepojos ar saviem studentiem.”

Sociālā darba studenti visi jau strādā savā nozarē, līdz ar to, darba tēmas ir cieši saistītas ar dzīvi un sakņojas pieredzē. Studenti pēta tēmas par supervīziju pandēmijas laikā, profesionālās izdegšanas sindromu, bērnu un vecu cilvēku dzīves kvalitātes uzlabošanu, sociālā darbinieka kompetencēm. Studenti runāja arī par to, kā karš Ukrainā iespaido sociālās aprūpes nianses Latvijā.

Sociālās labklājības virziena pasniedzējas Svetlana Lanka, Irina Vereščagina un virziena vadītāja Santa Striguna teica paldies studentiem par ieguldīto darbu, labu tēmu izvēli, kas saistītas ar praktisko darbu – pētījumi netiek veikti pētīšanas pēc, bet ar mērķi uzlabot savu darbu