Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 15.03.2022 14:17

Sākušās Studentu zinātnes un radošuma dienas

Ar Vadības un sociālo zinātņu fakultātes piedāvāto lekciju, kurā ar studentiem tiešsaistē tikās kultūras pasākumu organizētājs Dmitrijs Komarovs, stāstot par pasākumu organizēšanas praktisko pusi, sākas Liepājas Universitātes Studentu zinātnes un radošuma dienas.

Studentu zinātnes un radošuma dienas Liepājas Universitātē martā ir tradicionālas. Tajās vairāku nedēļu garumā visās fakultātēs notiek studentu zinātniskie lasījumi un atklātās lekcijas.

Šogad pasākumi vēl joprojām notiek tiešsaistes formātā. 17. martā savus pētījumus prezentēs studiju virziena “Sociālā labklājība” studenti, 23. martā to darīs studijas programmas “Logopēdija” studenti, bet 24. martā studiju programmas “Karjeras konsultants” maģistri. Šajā pašā dienā savu pētniecisko potenciālu rādīs Dabas un inženierzinātnes fakultātes studenti. Savukārt 1. aprīlī augu dienu notiks Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes studentu zinātniskā konference un radošie “Kūrmājas lasījumi”.

Atklātajās lekcijās par biznesa ideju ģenerēšanu ar studentiem runās Viļņas Lietišķo zinātņu augstskolas lektors Eimants Kamiens, par Eiropas ekonomikas atveseļošanu – Miķelis Zondaks no Latvijas Bankas, kā arī notiks Liepājas psiholoģijas apvienības meistarklase, doktorantu izstādes atklāšana un Eiropas mājas priekšlasījumi.

Liepājas Universitātes zinātnes prorektore Ieva Ozola, kura ar Studentu zinātnes un radošuma dienu organizēšanu nodarbojas jau gadiem, saka: “Šī pasākuma vislabākās tradīcijas ir studentu, it īpaši bakalauru, pirmie zinātniskie pētījumi. Tiešsaistes forma ļauj brīvāk un ērtāk pievienoties tiem klausītājiem, kuri ne vienmēr var atrast laiku atnākt uz universitāti. Prieks, ka studentu konferenču tradīcija nav zudusi, bet attīstās.”