Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 24.02.2022 16:36

Četras universitātes, IZM un Liepājas dome paraksta nodomu protokolu

Ceturtdien, 24. februārī, Izglītības un zinātnes ministrijā Rīgā tikās trīs zinātņu universitāšu – Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes rektori, Liepājas Universitātes rektore un Liepājas domes priekšsēdētājs, lai parakstītu nodomu protokolu par sadarbību augstākajā izglītībā.

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece atzina, ka, stiprinot augstāko izglītību, varam stiprināt savu valsti, un spēcīgu augstskolu esamība reģionā var pacelt pašu reģionu. Liepājas Universitātes rektore Dace Markus uzsvēra: “Tas, ko esam izdarījuši Liepājas Universitātē un Liepājas valstpilsētā ir liels un labs pamats, lai kopā ar stipriem partneriem radītu jaunu, inovatīvu, zinātnē balstītu universitāti ar vēl plašāku studiju programmu piedāvājumu, bet saglabājot identitāti. Vēl jāizstrādā modeļa juridiskais pamatojums un būs jāiegulda investīcijas. Latviešiem ir paruna “ar labiem nodomiem bruģēts ceļš uz elli”, ceru, ka šoreiz tā nebūs.”

Trīs zinātņu universitāšu rektori pauda, ka tas ir nebijis notikums, ka kopā sanāk rektori, kas domā vienādi, un Rīgas Stradiņa universitātes rektors Aigars Pētersons pauda: “Šis ir vēsturisks brīdis. Parasti esam ieciklējušies uz galvaspilsētu, bet mēs cenšamies decentralizēties. Esam pagodināti piedalīties šajā projektā.”

 Tagad piecu mēnešu laikā tiks sagatavots sadarbības juridiskais pamatojums.