Jaunumi:

Atpakaļ
Ērika Lauberga, 22.02.2022 14:55

LiepU ieradušies Erasmus + apmaiņas studenti no septiņām valstīm

Kā ierasts katru akadēmisko gadu, arī šajā studiju semestrī LiepU uzņem Erasmus+ izglītības programmas apmaiņas studentus no dažādām partneraugstkolām ārvalstīs, LiepU ieradušies 23 studenti no 7 valstīm.

LiepU Starptautisko attiecību daļa informē, ka par spīti tam, ka pasaulē joprojām plosās COVID-19 pandēmija, LiepU saglabājas tendence apmaiņas studentu skaitam atkal pieaugt.

Arī šajā akadēmiskajā gadā ir pārstāvētas ļoti dažādas augstskolas un valstis, kas padara studentu uzturēšanos LiepU daudz interesantāku, savukārt studiju vidi internacionālāku. LiepU uzņēmusi studentus no Francijas (7), Turcijas (6), Itālijas (5), Krievijas (2), Horvātijas (1), Meksikas (1), Vācijas (1).

Kodžaeli Universitātes un Ankaras Jildirima Bejazita Universitātes Turcijā, Lorēnas Universitātes, Orleānas Politehniskās universitātes un EPITA Datorzinātņu skolas Francijā, Algebras Universitātes Horvātijā studenti izvēlējušies studēt bakalaura līmeņa studiju programmā “Informācijas tehnoloģija”, savukārt studente no Pētera Lielā Sanktpēterburgas politehniskās universitātes Krievijas Federācijā studēs maģistra studiju programmā “Ekotehnoloģijas”.

Studenti no Neapoles Universitātes un Valodu mediācijas augstskolas Itālijā, Kodžaeli Universitātes Turcijā, Verakruzas Universitātes Meksikā izvēlējušies studēt dažādas svešvalodas studiju programmā “Eiropas valodas un kultūras studijas”. Zināšanas papildināt studiju programmā “Diazains” izvēlējušās studentes no Johannes Gūtenberga Universitātes Vācijā un Ņižņevartovskas Valsts Universitātes Krievijas Federācijā.

2022. gada 18. februārī Erasmus+ apmaiņas studenti gida pavadībā devās iepazīt Liepāju. Arī šajā akadēmiskajā gadā, tiklīdz tas būs iespējams, plānots organizēt kultūru apmaiņu vakarus, lai iepazītu Erasmus+ studentu pārstāvētās valstis un to kultūras.