Jaunumi:

Atpakaļ
Sintija Leigute, 09.02.2022 15:05

Liepājas Universitātes pasniedzēja devusies lasīt lekcijas uz Meksiku

Liepājas Universitātes angļu valodas pasniedzēja, lektore Indra Kalniņa no 5. līdz 13. februārim devusies uz Meksiku, Verakrusas Universitāti (University of Veracruz), Verakrusas pilsētā, lai lasītu lekcijas starptautiskā Erasmus+ programmas projekta (KA107) docēšanas mobilitātē. Pasniedzēja lasīja lekcijas par Lielbritānijas sociālo sistēmu, britu kultūru, par angļu valodas dialektiem un akcentiem, u.c.

Par pirmajiem iespaidiem šajā valstī un universitātē, pasniedzēja stāsta: „Jau otro dienu iepazīstu Meksikas dzīvi. Ierodoties Verakrusā, izbaudīju cilvēku prasmi priecāties. Meksikā viss notiek skaļi un brīvi, tajā pašā laikā cits citam netraucējot. Verakrusas Universitātē esmu tikusies ar Starptautisko attiecību nodaļas speciālistiem un iepazinusi universitātes struktūru, kā arī Verakrusas rajona vēsturi, kas ir viena no vecākajām Meksikā, un tās pagātne ir sākusies ar Olmeku indiāņu tradīcijām.”

Pasniedzējai šajā nedēļā ir plānotas vairākas tikšanās ar vadītājiem no Verakrusas valodu centra, valodu skolām, Lingvistikas un literatūras zinātniskā institūta, un šī ir pirmā šāda veida docēšanas vizīte uz šo universitāti.

Ņemot vērā labo sadarbību ar iepriekš minēto universitāti, Liepājas Universitātē ir ieradusies Erasmus+ apmaiņas studente, kurai LiepU šajā akadēmiskajā semestrī ir piešķīrusi Erasmus+ stipendiju un kura pavadīs vienu studiju semestri, apgūstot franču valodu. Plānots, ka marta vidū uz Verakrusas Universitāti docēšanas un pieredzes apmaiņā dosies vēl divas LiepU personāla pārstāves.

Docēšanas mobilitāte tiek īstenota, pateicoties Erasmus+ (KA107) projekta personu mobilitāte starp programmas valstīm un partnervalstīm finansiālajam atbalstam (Nr. 2020-1-LV01-KA107-077408).