Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 04.02.2022 15:39

Liepājas Universitāti apmeklē Azerbaidžānas vēstnieks

Piektdien, 4. februārī, Liepājas Universitātē viesojās Azerbaidžānas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Elnurs Sultanovs ar kuru tikās studiju prorektore Māra Zeltiņa.

Liepājas Universitāte iepazīstināja vēstnieku ar universitātes studiju programmām, zinātnisko institūtu darbību, pieredzi ārzemju studentu uzņemšanā un informēja par sadarbību ar divām Azerbaidžānas augstskolām.

Savukārt Elnurs Sultanovs, izrādot patiesu ieinteresētību par mūsu valsti, pilsētu un universitāti, piedāvāja veidot konkrētu sadarbības plānu, ietverot tajā studentu un vieslektoru apmaiņu. Vēstnieks informēja par savu apņēmību iepazīstināt savas valsts augstskolas ar Liepājas Universitātes iespējām un palīdzēt sadarbības veidošanā. Azerbaidžānas puse ir gatava uzklausīt Liepājas Universitātes vēlēšanās, izvēloties sadarbības formu, un veidot pēc tā savu piedāvājumu.

Liepājas Universitātes prorektore Māra Zeltiņa uzsvēra, ka Liepājas Universitāte pašlaik atrodas augstākās izglītības pārvaldības pārmaiņu priekšā, bet ir gatava sadarbībai ar Azerbaidžānu augstākās izglītības jomā.

Azerbaidžānas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Elnurs Sultanovs uzdāvināja Liepājas Universitātei savas valsts autoru grāmatas greznos iesējumos, izrādot interesi ne tikai par savas valsts, bet arī Latvijas literatūru un literātiem. Uzsvaru vēstnieks lika uz tām jomām, kurās ir aktuālas viņa valstij – humanitārās un inženierzinātnes, pedagoģija un  Eiropas valodas.

Foto ŠEIT.