Jaunumi:

Atpakaļ
president.lv, 31.01.2022 18:24

Valsts prezidents LiepU padomei ir nominējis Andri Grafu

Šodien, 31. janvārī, Valsts prezidents Egils Levits ir nominējis pārstāvjus padomes sastāva veidošanai 14 valsts augstskolās.

Valsts prezidents savu izvēli izdarījis, uzrunājot un personīgi tiekoties ar vairākiem desmitiem kandidātu, kā arī apspriežoties ar nozares pārstāvjiem. Kā paredz likums, Valsts prezidenta izvirzītie pārstāvji nevar būt saistīti ar konkrētās augstskolas darbību un viņiem ir jābūt izciliem savā pārstāvētajā nozarē. 

“Izvērtējot kandidātus, man bija svarīgi uzklausīt viņu redzējumu par turpmāko augstskolas attīstību. Esmu pārliecināts, ka izvirzīto personu darbība augstskolu padomēs veicinās augstākās izglītības modernizāciju un konkurētspēju,” norāda Valsts prezidents E. Levits.

Liepājas Universitātes padomes sastāva veidošanai izvirzīts Andris Grafs.

Andris Grafs Rīgas Stradiņa universitātē ir ieguvis sociālo zinātņu maģistra grādu, viņš ir Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta viceprezidents un vadītājs Latvijā. Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas fakultātē strādā par pasniedzēju. A. Grafs darbojas Tieslietu ministrijas Korporatīvās pārvaldības konsultatīvajā padomē un vada Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošo kapitālsabiedrību un kapitāla daļu pārvaldības konsultatīvo padomi. Līdzšinējā profesionālajā darbībā A. Grafs ir bijis Ministru kabineta izveidotās darba grupas loceklis sarunām par Latvijas Republikas pievienošanos Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai.