Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 28.01.2022 10:23

Mūsu pētnieki lasa referātus Daugavpils Universitātes zinātniskajā konferencē

27. un 28. janvārī notiek Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes rīkotā starptautiskā zinātniskā konference “XXXII Zinātniskie lasījumi”. Tā ir ikgadēja konference, kas tiek rīkota jau kopš 1991. gada janvāra un tās misija ir pulcēt zinātniekus, lai diskutētu par aktuāliem lingvistikas, literatūras, vēstures un kultūras jautājumiem.

Konferencē piedalās arī deviņi Liepājas Universitātes pētnieki, kuri nolasīja referātus par savām pētījumu tēmām – Linda Lauze “Valodas līdzekļu izvēle mirušo personu identificēšanai”, Linda Zulmane “Latviešu inteliģence A. Niedras prozā”, Sandra Okuņeva “Kurzemes reprezentācija H. Dorbes un A. Kurcija bērnības atmiņu naratīvā”, Anda Kuduma “Vecuma filozofija A. Pāvulītes dzejā”, Inta Genese-Plaude “A. Deglava dzīves prakses mūža nogalē un to atspoguļojums autobiogrāfijā un sarakstē ar laikabiedriem”, Vēsma Lēvalde "Laicīgā kultūras dzīve Liepājā līdz padomju periodam", Linda Gaile "Segmentācijas paņēmiens sinhronajā tulkojumā no vācu valodas latviešu valodā", Juris Kastiņš "G. Benna eseja par rakstnieku un mākslinieku novecošanos" un Arturs Medveckis “Liepājas senākās koka dzīvojamās mājas kultūrvēsturiskās liecības”.

Zinātniskajos lasījumos piedalās 137 dalībnieki ar 122 referātiem no 9 valstīm, darbs notiek 8 tematiskajās darba grupās, un konference notiek attālināti.