Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 20.01.2022 11:13

Mūsu maģistrante papildina prasmes Grieķijā

Universitātes maģistra studiju programmas “Ekotehnoloģijas” studente Sintija Ozoliņa, kura strādā pie sava maģistra pētījuma – papīra izstrādes no jūras aļģēm, tikko ir atgriezusies no pieredzes apmaiņas brauciena uz Tesālijas Universitātes Mežsaimniecības, koksnes tehnoloģiju un zinātņu fakultāti Grieķijas pilsētā Karditsā. Erasmus+ vizītē devās arī Dabas un inženierzinātņu fakultātes lektors Uldis Žaimis un laborants Andrejs Kukuškins.

Sintija Ozoliņa stāsta: “Iepazīšanās ar aprites ekonomikas un koka būvniecības studiju kursu mācīšanu/apgūšanu citā ES valstī bija vērtīga. Varējām dalīties ar mūsu pieredzi papīra pārstrādē laboratorijā un viedo tehnoloģiju jomā. Galvenais brauciena mērķis bija stiprināt esošās prasmes, paplašināt skatījumu uz citām tehnoloģijām, veidot sadarbību vides un kokapstrādes jomā, pilnveidojot pārstrādes procesu Liepājas Universitātes papīra pārstrādes laboratorijā.”

Pēc pāris mēnešiem Sintijai Ozoliņai būs iespēja turpat doties Erasmus praksē un izmantot tur esošo plaši aprīkoto laboratoriju maģistra darba izstrādei. Maģistrante un pasniedzējs gaida to brīdi, kad varēs izmantot Liepājas Universitātē radītu papīru no jūras aļģēm.