Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 19.01.2022 09:50

Absolventu stāsti: “Studiju laiks ir stiprinājis manas vērtības, veidojis personību, bagātinājis iekšējo es.”

Ilze Kļepikova ir cilvēks, kas pārvalda vārda mākslu – profesionālajā dzīvē sākusi kā laikraksta “Kurzemes Vārds” literārā redaktore, bet nu jau – žurnāliste. Kurš gan nav lasījis žurnālistes Ilzes Kļepikovas rakstus par kultūras dzīvi Liepājā!

“Uz Liepājas Universitātes kāpnēm fotografējusies absolventes statusā esmu trīsreiz, divas no tām – iegūstot bakalaura grādu filoloģijā un literārā redaktora kvalifikāciju – vēl Liepājas Pedagoģijas augstskolas laikā, bet maģistra grādu filoloģijā jau Universitātē. Un katrs izglītības posms bijis piesātināts, izglītojošs un aizraujošs.

Liepājas Universitāte man nozīmē tos lektorus un docētājus, kuri ne tikai devuši iespēju iegūt jaunas zināšanas un plašāku apvārsni, prasmes žonglēt ar vārdiem rakstos un viegli atrast izeju interpunkcijas šķietamos labirintos, bet arī un galvenokārt nepagurstoši mudinājuši domāt, vērtēt, uz tēmu vai problēmu raudzīties no vairākiem skatpunktiem un ar atvērtu prātu, mācīties formulēt domu, veidot viedokli, izsijāt vērtīgo no nebūtiskā, pa īstam saredzēt, pa īstam sadzirdēt.

Bez pārspīlējuma varu apgalvot, ka esmu studējusi pie daudzām izcilām personībām. Un studijas ir bijušas nozīmīgs manas dzīves posms ne tikai iegūtās izglītības un pieredzes ziņā, bet arī tādēļ, ka to uzskatu par laiku, kas stiprinājis manas vērtības, veidojis manu personību, bagātinājis manu iekšējo es.”