Jaunumi:

Atpakaļ
Nora Fērebefa, 20.12.2021 11:19

LiepU ierindojas starp 500 zaļākajām universitātēm pasaulē

Arī šogad Liepājas Universitāte iekļūst “zaļajā” pasaules universitāšu reitingā – UI GreenMetric World University Rankings, uzlabojot savu rezultātu: no 575. vietas uz 450.

Reitinga mērķis ir izvērtēt pasaules augstākās izglītības iestāžu darbību  zaļās politikas veidošanā un ilgtspējības nodrošināšanā, uzsvaru liekot globālās klimata maiņas problēmām, enerģijas un ūdens taupīšanai, atkritumu otrreizējā pārstrādāšanai un zaļajam transportam.

Šogad reitings īpašu uzmanību pievērsa universitāšu spējai ilgtspējības attīstības mērķu sasniegšanai, kā arī spējai pielāgoties Covid-19 pandēmijas situācijai.

Liepājas Universitāte vislabākos rezultātus uzrādīja kategorijās: atkritumi, enerģija un transports.

Pavisam reitingā šogad ir iekļautas 956 augstākās izglītības iestādes no 80 valstīm. No Latvijas tajā iekļuvušas 3 augstākās izglītības iestādes: Rīgas Tehniskā Universitāte, Liepājas Universitāte un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, iegūstot attiecīgi 50., 450. un 764. vietu. Reitinga pirmajā vietā ir Vāgeningenas Universitāte un pētniecības centrs no Nīderlandes, otrajā - Notingemas Universitāte no Apvienotās Karalistes un trešajā – Groningenas Universitāte no Nīderlandes.

Vairāk par GreenMetric rezultātiem:

https://greenmetric.ui.ac.id/rankings/overall-rankings-2021