Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 16.12.2021 15:57

Liepājas Universitātes pārstāvji apmeklē Ižui universitāti Brazīlijā

Brazīlijas vizītes laikā Kristīne un Aigars Kārkliņi apmeklēja reģionālo Ižui (Ijui) universitāti. Šādi vizīti atspoguļo vietējā prese:

“Šonedēļ Unijuí Latvijā viesojās divi Liepājas Universitātes pārstāvji: Kristīne Kārkliņa un Aigars Kārkliņš. Abi ieradās Ijuí, lai divas nedēļas strādātu kopā ar Etnia Leta deju grupu. Viņi izmantoja iespēju apmeklēt Uniju un vēlreiz apliecināt Liepājas Universitātes ieinteresētību kopīgās aktivitātēs.

Unijuí apmeklētājus uzņēma pēcdiploma studiju, pētniecības un paplašināšanas prorektors, profesors Fernando Jaime González un starptautisko attiecību padomniece Vanderleja de Andrade Haiski. Klāt bija arī ārsts un Etnia Leta biedrs Eliass Bergs.

Tikšanās laikā Kristīne un Aigars iepazīstināja ar dažādiem Liepājas Universitātes piedāvātajiem kursiem un tās objektiem, kā arī Olimpisko centru, kura direktors ir Aigars. Kristīne ir dejas profesore un lektore Liepājas Universitātē.

Papildus mācītājmuižas apmeklējumam viņi apmeklēja dažas telpas universitātes pilsētiņā Espaço Mais Inovação un tās laboratorijas, kā arī Pestana Antropoloģijas muzeja direktoru (Madp).

Cītīgi strādājot ar internacionalizāciju, lai paplašinātu savu studentu pieredzi, Unijuí šī gada martā parakstīja sadarbības līgumu ar Liepājas Universitāti, kas ietver virkni pasākumu. Abas iestādes kopīgus pasākumus plāno 2022. gadam.”