Jaunumi:

Atpakaļ
Anna Priedola, 07.12.2021 14:06

Festivāla "Update Extended" laikā būs tiešsaistes nodarbības

No 7. līdz 14. decembrim norisināsies jauno mediju mākslas festivāls UPDATE EXTENDED. Festivāla paplašinātajā programmā ir diskusijas un meistarklases par mākslu un tehnoloģijām tiešsaistē (ZOOM platformā). UPDATE ir paredzēts studentiem, jaunajiem māksliniekiem, profesionāļiem un citiem interesentiem, kas vēlas papildināt vai iegūt jaunas zināšanas un kompetences darbā ar digitālām tehnoloģijām. Festivāla programma paredzētas arī interesentiem bez priekšzināšanām, visi notikumi pieejami bez maksas. Darba valoda: angļu.

No 6. līdz 7. decembrim Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijā norisināsies radošā programmētāja Patrika Boržā (Patrick Borgeat, DE) meistarklase “Ievads papildinātās realitātes (AR )veidošanā”.

Otrdien, 7. decembrī, pl. 18.00 – 20.00 tiešsaistē varēs apmeklēt inovatīvā imersīvo mediju mākslinieka Franca Fišnallera (Franz Fischnaller, IT) meistarklasi un lekciju “Paplašināts (AR/XR) stāstījums” par dažādiem papildinātās realitātes (AR) naratīva veidiem, to veidošanas pamatprincipiem un lielākajiem izaicinājumiem, kā arī pielietojuma veidiem. Mākslinieks atklās radošās aizkulises saviem nesenākajiem projektiem – lielizmēra imersīvām muzeju un mākslas instalācijām Rietumeiropā.

Ceturtdien, 9. decembrī, pl. 18.00 – 20.00 norisināsies tiešsaistes diskusija “Iekļaujoša māksla un dizains – digitālā perspektīva”, kurā varēs tikties ar māksliniecēm, pētniecēm un dizainerēm, kas veidojušas iekļaujošus mākslas darbus un produktus cilvēkiem ar dažādām fiziskām un mentālām iespējām, padziļināti diskutējot par digitālo tehnoloģiju sniegtajām iespējām un izaicinājumiem mākslas un vides pieejamības veidošanā. Tiks salīdzināta dažādu valstu pieredze iekļaujošu prakšu un vides pieejamības veicināšanā – ne vien kā patērētājam, bet arī kā radoša satura veidotājam. Diskusijā piedalās: mūziķe Embla Skjūza (Amble Skuse, UK), pētniece, pieredzes dizaina entuziaste un VReach dalībniece Kristiāna Kārkliņa (LV), māksliniece, mākslas mediatore un mākslas pieejamības projektu vadītāja Lība Bērziņa (LV), kā arī māksliniece Gabriele Gervickaite (Gabrielė Gervickaitė, LT)

Otrdien, 14. decembrī  pl. 18.00 – 20.00 Mākslas pētījumu laboratorija organizē diskusiju “Māksla kā pētniecība: iespējas un izaicinājumi”, kurā mākslinieki-pētnieki Denijs Plūhers (Dani Ploeger, NL) un Vitauts Mičelkevičs (Vytautas Michelkevičius, LT) iepazīstinās klausītājus ar pētniecības nozīmi viņu mākslas praksē un dažādām pieejām, kā pasauli pētīt caur mākslu. Darbnīcas moderatores – mediju teorētiķes Ilvas Skultes (LV) – vadībā tiks iepazīta mākslinieka-pētnieka metodoloģija un dzīvesveids.

UPDATE EXTENDED notiks ZOOM platformā. Vairāk: www.mplab.lv