Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 07.12.2021 13:23

Notikusi LiepU Padomnieku konventa sēde

7. decembrī tiešsaistē notika Liepājas Universitātes Padomnieku konventa sēde. To vadīja Padomnieku konventa priekšsēdētājs akadēmiķis Ivars Kalviņš.

Liepājas Universitātes rektore Dace Markus informēja par aizvadīto periodu universitātes dzīvē, atzīstot, ka atrašanās Lietišķo zinātņu universitātes tipoloģijā ir vērtīga, jo tā ir iespēja attīstīt arī zinātni. Nožēlu rektore pauda par situāciju, ka trīs Baltijas valstīs izglītības sistēmas attīstās atšķirīgi, bet ar prieku vēstīja, ka Liepājas Universitāte finansiāli šo gadu noslēgs ar pozitīvu bilanci. Runājot par Liepājas Universitātes īpašumiem, rektore uzsvēra, ka esam veiksmīgi pārdevuši Baseina ielas ēku, bet joprojām rūpes rada Valdemāra ielas Berči projektētās ēkas atjaunošana: “Iestrādes ir, jācer, ka tās realizēsies.”

 Dace Markus teica paldies sadarbības partneriem, priecājās par studentu un absolventu panākumiem, bet par šībrīža situāciju augstākajā izglītībā secināja: “Liepājas Universitāte nebaidās no pārmaiņām, bet lēmumiem ir jābūt izsvērtiem un nesasteigtiem. Ir nepieciešama politiskā griba, juridiskais pamatojums un investīcijas.”

Liepājas Universitātes Padomnieku konventa priekšsēdētājs Ivars Kalviņš teica paldies rektorei Dacei Markui par darbu un enerģiju, noturot universitāti ne tās vieglākajā posmā, savukārt rektore pateicās universitātes kolektīvam un pašvaldībai.