Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 02.12.2021 11:43

LiepU e-studiju eksperte piedalās studiju digitalizācijas projektā

Liepājas Universitātes docētāja Dr.paed. Lāsma Ulmane-Ozoliņa kā Liepājas Universitātes pārstāve un e-studiju eksperte piedalījās Beļģijas Flāmu kopienas Izglītības ministrijas un Latvijas  Izglītības un zinātnes ministrijas Erasmus+ projekta “Sekmēt digitālo tehnoloģiju izmantošanu augstākajā izglītībā” (Empowering Higher Education in Adopting Digital Learning) – turpmāk POWERHEAD – sanāksmē.

POWERHEAD ir Eiropas Savienības Erasmus+ projekts, kura mērķis ir izstrādāt vadlīnijas projekta partneriem un citām valstīm Eiropā nacionālās politikas attīstībai augstākās izglītības mācību un studiju procesiem digitālā vidē, nacionālās politikas līmenī un rekomendācijas augstākās izglītības institūcijām, lai sekmētu digitālo tehnoloģiju un risinājumu izmantošanu studiju procesā. Projekts iedalāms divos posmos – abu projekta partneru vajadzību izpēti un kopīgu rekomendāciju izstrādi. 2022.gada februāri notiks projekta pasākums, kurā tiks uzaicināti arī citu valstu pārstāvji, lai dalītos ar savu pieredzi un iedibināto praksi.

Lāsma Ulmane-Ozoliņa saka: “Tā kā Liepājas Universitātē lasu lekcijas par e-studijām un esmu šīs jomas metodiķis, novērtēju, ka šāda projekta apspriešanā ir pieaicināts speciālists no reģionālās universitātes. Mēs piedalāmies augstskolu digitalizācijas procesā. Šoreiz notika vajadzību analīze, Latvijas situācijas izpēte, kā arī uzzinājām, ko ir paveikuši kolēģi Beļģijā. Meklējām kopīgo un atšķirīgo. Strādājām fokusgrupās.”

Var uzskatīt, ka projekta POWERHEAD tēma ir ļoti aktuāla arī Latvijas augstākajā izglītībā, attīstoties digitalizācijas procesiem. Jāuzsver, ka projekts vērsts vairāk uz studiju procesu nodrošināšanu digitālā vidē.

Projekta vadošais partneris ir Beļģijas Flāmu kopienas Izglītības ministrija, kura 2020.gadā parakstīja projekta līgumu ar Eiropas Komisijas aģentūru EACEA. Projekta koordinācija uzticēta Flāmu izglītības padomei, bet Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija  ir projekta partneris.  Projekts POWERHEAD tika uzsākts 2020. gada 1. decembrī un ilgs 24 mēnešus –  līdz 2022.gada 30. novembrim.