Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 17.09.2021 12:13

Mācībspēki un studenti piedalās “Liepājas energoefektivitātes nedēļas” pasākumos

No 13. septembra nedēļas garumā notiek Green-Tech Cluster rīkotā “Liepājas energoefektivitātes nedēļa”, kurā nozares speciālisti sarunājās par jomas aktualitātēm diskusijās, semināros un prezentācijās. Pasākumā piedalījās arī Dabas un inženierzinātņu fakultātes dekāne Anita Jansone un studenti.

Stāstot par galvenajiem ieguvumiem no dalības pasākumā, fakultātes dekāne Anita Jansone saka: “Es ieguvu apstiprinājumu tam, ka gan mūsu bakalaura, gan maģistra vides jomas studiju programmas ir ļoti nepieciešamas rītdienas speciālistu sagatavošanā. Sapratu, ka ir jārunā ar jauniešiem par vides problēmām un jāmeklē risinājumi ilgtspējīgai attīstībai, izmantojot tehnoloģijas. Turklāt ir skaidrs, ka nākotnē pieprasīti būs speciālisti ar inženierisko domāšanu – vides un mehatronikas inženieri, aprites ekonomikas speciālisti, kurus mēs sagatavojam.”

Maģistra studiju programmas “Ekotehnoloģijas” 1. kursa studente Sintija Ozoliņa pasākumā “Liepājas energoefektivitātes nedēļa” tiešsaistē noklausījās sarunu par tēmu “Katras mājsaimniecības energoefektivitātes ceļvedis”,  piedalījās diskusijā “Vai viedie resursi ir tavi ikdienas palīgi” un atzīst: “Mani kā ekotehnoloģiju studenti interesēja tieši šīs tēmas – svarīgi likās dzirdēt pieredzes bagāto šīs nozares liepājnieku viedokli.”