Jaunumi:

Atpakaļ
Sintija Leigute, 10.09.2021 11:30

Aicinām ārvalstniekus pieteikties bezmaksas integrācijas kursos

Aicinām visus ārzemniekus, kuri ir trešo valstu pilsoņi, piedalīties bezmaksas integrācijas kursos Liepājā.

Kursu mērķis ir veicināt personu, kuri ir trešo valstu valstspiederīgie un kuri likumīgi uzturas Latvijā, iekļaušanos Latvijas sabiedrībā. Tādēļ no šā gada aprīļa līdz 2022. gada septembrim biedrība „Sadarbības platforma” īsteno projektu „Integrācijas ABC – 4”, kura svarīgākie uzdevumi ir ieviest ārzemniekiem paredzētu kvalitatīvu integrācijas kursa programmu un organizēt interaktīvus, izglītojošus un savstarpēju izpratni veicinošus pasākumus gan Latvijā dzīvojošo ārzemnieku, gan uzņemošās sabiedrības pārstāvjiem. Galvenās aktivitātes būs bezmaksas integrācijas kursi, Latviešu sarunvalodas klubs (var bezmaksas apgūt latviešu valodu, sākot no dažādiem līmeņiem), starpkultūru komunikāciju veicinoši pasākumi, kā arī koprades un kopējo interešu pasākumi.  

Kursi notiks sākot no oktobra, 4 nedēļas (divreiz nedēļā) klātienē, un tos vadīs Latvijā pieredzējuši un profesionāli pasniedzēji par dažādām ar Latviju saistītām tēmām.

Kursos izzināsim:

  • Kāda ir Latvijas ekonomika, tradīcijas, vērtības, īpatnības, salīdzinot ar citām valstīm?
  • Kur un kā var sadraudzēties ar latviešiem?
  • Kā uzsākt savu biznesu jeb darbu Latvijā?

Nodarbības - latviešu, krievu, angļu vai citās valodās. Kursu apguves noslēgumā dalībnieki saņems kursu apliecības.

Pieteikšanās, aizpildot pieteikšanās anketu līdz 22. septembrim. Anketa ir pieejama šeit:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSff4jGzmz64djHWri1n1g4Fk-9LtDACJvBS7ra-vPbpV7NhRA/viewform un plašāka informācija, rakstot kursu koordinatorei Sintijai Leigutei uz e-pastu: sintija.leigute@liepu.lv, telefons: 29944679.

Projektu „Integrācijas ABC– 4” Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda ietvaros īsteno biedrība „Sadarbības platforma”. Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība. Granta līguma nr. PMIF/8/2020/4/04.