Jaunumi:

Atpakaļ
Džeina Kleina, 09.09.2021 16:16

LiepU organizē semināru par akadēmisko godīgumu un ētiku pētniecībā

     

Sākoties jaunajam studiju cēlienam, tiek aktualizēti akadēmiskā godīguma un pētniecības ētikas jautājumi, kas ir nozīmīgi gan studiju, gan pētniecības procesā.

Lai veidotu izpratni un rastu atbildes uz dažādiem pētniecības ētikas jautājumiem,  š. g. 21. septembrī plkst. 17.30 norisināsies tiešsaistes seminārs “Akadēmiskais godīgums un ētika pētniecībā”, kurā aicināti piedalīties Liepājas Universitātes zinātnisko institūtu direktori un fakultāšu dekāni, akadēmiskais un zinātniskais personāls, doktoranti u.c. studenti un darbinieki, kuri ieinteresēti pētniecībā.

Semināru vadīs Dr. sc. soc. Signe Mežinska, Latvijas Universitātes asociētā profesore un Akadēmiskās ētikas komisijas priekšsēdētāja, Eiropas komisijas H2020 projektu ētikas eksperte, UNESCO Starptautiskās bioētikas komitejas priekšsēdētāja vietniece.

Pieteikšanās semināram līdz 15. septembrimhttps://forms.office.com/r/Xqnvm9aa3n

 

Dalībnieku pieteikumos izvirzītie pētniecības ētikas temati tiks ietverti semināra programmā.

Lai sekmīgi pieslēgtos apmācībām,  dalībniekiem nepieciešams pārliecināties, vai datorā ir instalēts MS Teams un izdodas pieslēgties savam LiepU kontam.

Dalībniekiem, kuriem nav savas datortehnikas vai viedierīces, ir iespēja pieteikt auditoriju un tehnisko nodrošinājumu, sazinoties ar plānotāju Lilitu Milleri: lilita.millere@liepu.lv

            Seminārs tiks īstenots SAM 8.2.3. “Nodrošināt labāku pārvaldību augstākās izglītības institūcijās” projektu Nr. 8.2.3.0/18/A/017 “Labākas pārvaldības nodrošināšana Liepājas Universitātē” un Nr. 8.2.3.0/18/A/019 “Labākas pārvaldības nodrošināšana LU” ietvaros.