Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 08.09.2021 16:21

Izglītības un zinātnes ministres vizīte Liepājas Universitātē

Trešdien, 8. septembrī, Liepājas Universitāti apmeklēja Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece un valsts sekretāres vietnieks Dmitrijs Stepanovs. Sarunā ar Liepājas Universitātes rektori Daci Marku un universitātes pārstāvjiem piedalījās arī Liepājas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš, priekšsēdētāja vietnieks Atis Deksnis.

Sarunas gaitā viesi tika iepazīstināti ar Jauno mediju mākslas studentu darbību, Rakstniecības studiju absolventu veikumu un informācijas tehnoloģiju un mehatronikas virziena izaugsmi pēdējo gadu laikā. Liepājas Universitātes rektore Dace Markus prezentēja universitātes attīstības redzējumu.

Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāres vietnieks Dmitrijs Stepanovs, analizējot Liepājas Universitātes vietu augstākās izglītības sistēmā, atzina, ka universitātē strādā reģionam – 76% studentu ir no Kurzemes reģiona, tai skaitā 44% no Liepājas, universitāte ir galvenais pedagogu donors, turklāt ar augstu absolventu nodarbinātības procentu, bet tai ir jāatrod konkurētspējas niša: “Stiprs virziens Liepājas Universitātē ir humanitārās zinātnes – LiepU producē apmēram 6% no valstī radītās humanitārās ietekmes, un tas ir liels procents. Vajag sasaisti ar reālām vajadzībām Liepājā, jāattīsta dabaszinātņu un IT virziens. ”

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece formulēja savu redzējumu: “Liepājas Universitāti no valsts puses mēs redzam kā stipru universitāti sadarbībā ar citām zinātnes universitātēm. Ir svarīgi izveidot stipru padomi – jo plašākas intereses tajā pārstāvētas, jo labāks rezultāts. Panākumu atslēga ir spēcīga padome ar stratēģiskiem spēlētājiem.”

Savu atbalstu pauda arī Liepājas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš, sakot: “Mums ir zināšanas par pilsētas attīstību, jums – par izglītību. Liekot tās kopā, varam izveidot stipru padomi un universitāti.”

Rezumējot sarunas gaitu, Liepājas Universitātes rektore Dace Markus varēja teikt: “Paldies par sarunu, esam apmierināti ar kompromisu!”

Foto ŠEIT.