Jaunumi:

Atpakaļ
Anna Priedola, 07.06.2021 09:55

Jauno skaņas mākslinieku konkursa labākie darbi tiks atskaņoti festivālā PIXELACHE 2021

No 21. līdz 22. maijam tiešsaistē norisinājās meistarklašu, lekciju un koncertu cikls un konkurss jaunajiem skaņas māksliniekiem BURN_SLOW: Baltijas un Ziemeļvalstu skaņas un radio māksla garīgajai labklājībai. Starptautiskas žūrijas izraudzītie desmit labākie konkursā iesūtītie darbi 12. jūnijā no pulksten 18.00 līdz 20.00 tiks atskaņoti mākslas un aktīvisma festivāla PIXELACHE HELSINKI 2021: Burn___ tiešsaistes audio programmā festivāla oficiālajā mājas lapā: https://burn.pixelache.ac/. Koncertprogrammu papildinās arī projekta #Burn_Slow mentoru – pieredzējušu skaņas mākslinieku un komponistu – Mantauta Krukauska (Mantautas Krukauskas, LT), Džona Grzinika (John Grzinich, US/EE), Jākoba Remina (Jacob Remin, DK), Ievas Vīksnes (LV) un Kristas Dinteres (LV) darbu atskaņojumi. Projektu organizē mediju mākslas organizācija ASTE. Art, Science, Technology, Education sadarbībā ar festivālu PIXELACHE un Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratoriju (MPLab) ar Ziemeļvalstu Kultūras punkta (Nordic Culture Point) finansiālo atbalstu.

Konkursā iesūtīto jauno mākslinieku skaņdarbi – #Burn_Slow meistarklašu un personīgās pieredzes iedvesmoti – vēsta par klausīšanās pieredzi, ilgstošu laika periodu un klātbūtnes uztveri, akustiskās ekoloģijas izpēti, digitālā un analogās radio pieredzes pretnostatījumu u.c. tēmām. Starptautiskās žūrijas izvēlēto darbu autori alfabētiskā secībā: Sarah Elizabeth Johnston, Diana Lelis, Andrejs Poikāns, Agita Reķe, Inga Salurand, Ivo Tauriņš, Evija Vēbere, Spāre Vītola, Milda Ziemane, Elza Zīverte. Žūriju veidoja skaņas mākslas un elektroniskās mūzikas pārstāvji un docētāji Džons Grziniks (Igaunijas Mākslas akadēmija), Krista Dintere (Liepājas Universitāte) un Mantauts Krukausks (Viļņas Mūzikas un Teātra akadēmija).

Interesentiem joprojām tiešsaistē ir pieejama arī #Burn_Slow atklāšanā 21. maijā noritējusī diskusija un mediju mākslinieku prezentācijas par skaņas un mākslas lomu garīgās labklājības veicināšanā:

https://youtu.be/D0_auwpSBtg

Vairāk informācijas par #Burn_Slow koncertprogrammu – projekta un tā organizatoru mājas lapās internetā:

https://burn.aste.gallery/

https://burn.pixelache.ac/

https://aste.gallery/lv/

 

Jautājumiem:

info@mplab.lv

 

Festivāla kuratores:

Anna Priedola (27832477)

Krista Dintere (25997662) 

#burn_slow    #dedz_lēni