Jaunumi:

Atpakaļ
Anna Priedola, 10.05.2021 09:04

Aicinājums pieteikties skaņas mākslas meistarklasēs un jauno mākslinieku konkursā

No 21. līdz 22. maijam mediju mākslas organizācija ASTE (Art, Science, Technology, Education) sadarbībā ar mākslas un aktīvisma festivālu PIXELACHE un Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratoriju MPLab organizē tiešsaistes meistarklašu, lekciju un koncertu ciklu jaunajiem skaņas māksliniekiem “BURN_SLOW: Baltijas un Ziemeļvalstu skaņas un radio māksla garīgajai labklājībai”. Projekta rezultātā tapušie skaņas mākslas darbi sacentīsies konkursā par apmaksātu dalību starptautiskā festivāla PIXELACHE 2021: Burn___ tiešsaistes audio programmā. Projekts tapis ar Ziemeļvalstu Kultūras punkta (Nordic Culture Point) finansiālo atbalstu.

21. maija pēcpusdienā gan reģistrētiem meistarklašu dalībniekiem, gan citiem interesentiem būs pieejamas publiskas lekcijas un diskusija par skaņas lomu garīgās labklājības veicināšanā. Skaņas māksliniece Krista Dintere runās par laika izjūtu un klausīšanās tehnikām, mediju māksliniece Maija Demitere iepazīstinās ar lēno mediju mākslu, bet mediju māksliniece Ieva Vīksne prezentēs biometrisko datu vadītas meditācijas tehniku. Ar prezentācijām uzstāsies arī meistarklašu vadītāji Jakobs Remins (Jacob Remin), Džons Grziniks (John Grzinich), Dereks Holcers (Derek Holzer) un Mantauts Krukausks (Mantautas Krukauskas). Festivāla PIXELACHE radošā direktore Laura Gustavsone (Laura Gustafsson, Somija) iepazīstinās ar festivāla 2021. gada tēmas BURN___ koncepciju un vadīs paneļdiskusiju par skaņas un mākslas lomu garīgās labklājības veicināšanā.

22. maijā reģistrēti dalībnieki varēs piedalīties meistarklasēs, ko vadīs skaņas mākslinieki Jakobs Remins (Dānija), Džons Grziniks (ASV/Igaunija), Dereks Holcers (ASV/Zviedrija) un Mantauts Kruskausks (Lietuva). Meistarklases iepazīstinās ar mediju arheoloģijas, audio meditācijas, telemātiskas skaņrades un skaņas telpiskošanas tehnikām, iedvesmojot Baltijas un Ziemeļvalstu jaunos skaņas skaņas māksliniekus veidot inovatīvus skaņdarbus festivāla PIXELACHE audio programmai. 22. maija programmas noslēgumā norisināsies meistarklašu vadītāju un dalībnieku skaņas mākslas performance, attālināti satiekoties un kopīgi improvizējot virtuālajā telpā tiešsaistē.

Projekta rezultātā tapušie 10 labākie skaņas mākslas darbi tiks atskaņoti somu mākslas un aktīvisma festivāla PIXELACHE 2021: Burn___ audio programmā no 6. līdz 13. jūnijam.

Lai pieteiktos dalībai meistarklasēs, lūdzam aizpildīt pieteikuma formu https://forms.gle/7xCTTLZKXctJPGU26

 

Vairāk informācijas par meistarklasēm projekta un tā organizatoru mājas lapās:

https://burn.aste.gallery/

https://aste.gallery/lv/

https://festival.pixelache.ac/

 

Jautājumiem:

info@mplab.lv