Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 30.04.2021 22:05

Zinātnieku nakti šogad piedzīvojam tiešsaistē

Šovakar, 30. aprīlī, visā Eiropā tiek piedzīvota tradicionālā Zinātnieku nakts, kurā Latvija piedalās jau 15. reizi. Parasti Zinātnieku nakts notiek septembra pēdējā piektdienā, un skolēni un citi interesenti var tumstošo rudens vakaru aizvadīt iedziļinoties aizraujošajā zinātnē. Šogad viss notiek neierasti – demonstrējumi, sarunas un iepazīstināšana ar zinātnes līkločiem, kā jau pēdējā gadā ierasts, notiek tiešsaistē paralēli no astoņām Latvijas pilsētām.

Liepājas Universitāte pasākumus piedāvāja četrās sadaļās – “mazs”, kurā tika uzrunāti paši mazākie, ievedot viņus krāsu pasaulē, lasot dzeju un pasakas dialektos, parādot, kā var pārstrādāt papīru; “zaļš” – iepazīstināja ar aizraujošo matemātiku, sikspārņu dzīvi, zaļo domāšanu biznesā, bet Dabas un inženierzinātņu fakultātes studenti rādīja un stāstīja, ko pēta studiju laikā;  “dziļš” – ieveda jauno mediju mākslas pētījumu pasaulē, iepazīstināja ar digitālo datubāzi “Zinātnes valoda” un pētījumu par Liepājas simfonisko orķestri; “skaļš” –  piedāvāja rakstniecības studentu lasījumus un jauno mediju mākslas absolventa skaņas mākslas priekšnesumu un studentu īsfilmas.

Liepājas Universitātes zinātnes pasaulē visus pavadīja jaunie zinātnieki Elza un Kristaps, pasākumos piedalījās ne tikai studenti, bet arī pasniedzēji. Tie, kas gribēja pārliecināties, ka zinātne ir aizraujoša un pieslēdzās Liepājas Universitātes piedāvātajai programmai, pārliecinājās, ka arī tiešsaistes formāts ir ne mazāk interesants un ir iespējams uzzināt daudz aizraujošu faktu.