Jaunumi:

Atpakaļ
Lilita Ābele, 30.04.2021 08:45

Konferencē tiekas ekotehnoloģiju studenti

Šā gada 23. aprīlī tiešsaistē notika  starptautiskā studentu zinātniski-praktiskā konference “INSIGHTS OF ACADEMIC YOUTH ON THE PROGRESS OF SOCIETY”.

Šī ir trešā konference, kura tiek organizēta, sadarbojoties Klaipēdas Universitātei un Liepājas Universitātes Aprites ekonomikas centram. No Liepājas universitātes konferencē piedalījās maģistra studiju programmas “Ekotehnoloģijas” studenti. Dalība konferencē un raksta publicēšana ir obligātas prasības 1. kursa sekmīgai nokārtošanai/pabeigšanai. Šogad konferencē bija reģistrēti 50 dalībnieki, no kuriem 36 prezentēja savus pētījumus. Konferences sekcijas vadīja arī Liepājas Universitātes docētāji Lilita Ābele un Roberts Jūrmalietis.

Dalībnieku ģeogrāfija ar katru gadu paplašinās, šogad viņi pārstāvēja Lietuvu, Latviju, Vāciju, Rumāniju, Spāniju, Ēģipti, Indiju, Nigēriju, Irānu. Lielākās studentu grupas bija no Vācijas Landshut Hochschule un Tehbică de Construcții Bucuresti universitātes.

Ekotehnoloģiju studentiem tā bija nozīmīga pieredze pētniecības darbā, kas palīdz sagatavoties maģistra darba aizstāvēšanai, kā arī iespēja uzzināt par jauniem, aktuāliem pētījumu virzieniem citās valstīs un augstskolās.