Jaunumi:

Atpakaļ
Anna Priedola, 19.04.2021 08:44

Bezmaksas radošās reāllaika programmēšanas darbnīca skaņas māksliniekiem un interesentiem

No 21. līdz 23. aprīlim pēcpusdienās tiešsaistē norisināsies bezmaksas reāllaika radošās programmēšanas (live coding) darbnīca mākslas studentiem un interesentiem britu elektroniskās mūzikas improvizācijas mākslinieces Šellijas Notsas (Shelly Knotts) vadībā, ko organizē Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija (MPLab) jauno mediju mākslas festivāla UPDATE tiešsaistes lekciju un radošo darbnīcu programmas Hybrid Labs ietvaros.

Darbnīcas ievadā tiks organizēti mākslinieces paraugdemonstrējumi un diskusija par algoritmisko mūziku un reāllaika radošo programmēšanu, Šellijai Notsai sarunājoties ar latviešu skaņas mākslinieci Kristu Dinteri. Reāllaika elektroniskās mūzikas programmēšanas improvizācijas un diskusija tiks straumēta MPLab Youtube kanālā 21.04. plkst. 18.30, un to interesenti varēs vērot bez iepriekšējas pieteikšanās, taču lai piedalītos radošajā darbnīcā, nepieciešams reģistrēties, aizpildot tiešsaistes veidlapu.

Radošajā darbnīcā no 22.04. – 23.04. pl. 16.00 –19.00 elektroniskās mūzikas pārstāve Šellija Notsa iepazīstinās dalībniekus ar digitālo skaņas sintezatoru izveidi un modulēšanu SuperCollider reāllaika programmēšanas vidē un ritmu un efektu ģenerēšanu, izmantojot milzīgo tajā integrēto sagatavju bibliotēku. SuperCollider ir spēcīgs brīvpieejas, ar dažādām platformām saderīgs audio dzinējs un programmēšanas valoda, kas tiek izmantota ne tikai mūzikas radīšanai, bet arī mašīnmācīšanās nolūkiem, skaņas mākslas instalācijās, performancēs, interaktīvu sistēmu izveidei, reāllaika programmēšanai u.c. nolūkiem.

Šellija Notsa ir improvizācijas māksliniece, kas uzstājas sadarbībā ar datoriem un citiem cilvēkiem. Mākslinieces interese par programmēšanu, datiem un tīkliem atspoguļojas viņas radītajā mūzikā, kurā var saklausīt elektroakustiskās mūzikas, džeza un trokšņu mūzikas ietekmes. Savā skaņradē māksliniece eksperimentē ar ģeneratīvās mūzikas un mākslīgā intelekta tehnikām. Notsa ir aktīva reāllaika algoritmiskās programmēšanas kopienas dalībniece un, ar savu apvienību ALGOBABEZ, ir ieguvusi BBC Radiofona darbnīcas balvu par inovāciju skaņas mākslā un mūzikā.

Update. Hybrid Lab ir brīvpieejas digitālās mākslas lekciju, darbnīcu un diskusiju cikls ar mērķi veicināt mākslinieku u.c. interesentu digitālās prasmes jaunradei, ko organizē Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija ar Eiropas Komisijas programmas "Radošā Eiropa" atbalstu projekta Nr. 607533-CREA-1-2019-1-LV-CULT=COOP1 GREEN ietvaros.

Šajā projektā tiks organizēta arī tiešsaistes ģeneratīvo vizualizāciju veidošanas darbnīca platformā Hydra, ko vadīs amerikāņu māksliniece Olīvija Džeka (Olivia Jack) no 5. līdz 7. Maijam tiešaistē.

 

Programma:

Diskusija 21.04. pl. 18.30 https://youtu.be/Uw8r-8Kmhcc

Radošā darbnīca 22.04. – 23.04. pl. 16.00 – 19.00 (nepieciešams iepriekš pieteikties: https://forms.gle/HpL7Y8MPh6hZi77r7)

 

Vairāk informācijas par organizatoriem un darbnīcas vadītāju:

https://mplab.lv

http://update.mplab.lv/

https://shellyknotts.wordpress.com/about/

https://algorave.com/

Kontakti:

info@mplab.lv