Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 07.04.2021 08:51

Liepājas Universitātes humanitārās zinātnes aicina radošus studentus

Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātē ir iespējams studēt kā baltu vai Eiropas valodu, tā mākslas jomā. Studenti, kas izvēlas šīs studijas, ir radoši un skaidri apzinās, ka humanitārās zinātnes ir viņu aicinājums.

Māris Dejus Liepājas Universitāti izvēlējās jau 2015. gadā, kad ar vidusskolēna stipendiju, ko piedāvā Liepājas Universitāte, izlēma par labu studiju programmai “Jauno mediju māksla”, ko ir iespējams apgūt tikai Liepājas Universitātē.

Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas absolvents atzīst, ka ir mērķtiecīgs un savu nākošo profesiju izvēlējies ļoti apzināti: „Stipendijas iegūšana bija motivācija palikt Liepājā. Esmu pārliecināts, ka ir jādara tas, kas patīk. Liepājas Universitātes piedāvātā Jauno mediju mākslas programma ir vienīgā Baltijā. Man bija svarīgi palikt savā dzimtajā pilsētā, bet, iegūstot izglītību, varēšu to pielietot, izmantojot kaut visas pasaules piedāvātas iespējas.”

Savas domas Māris Dejus nav mainījis arī pēc gadiem, kad jau ir šīs studiju programmas absolvents: “Studēt nozīmē iegūt praktiskus kontaktus ar nozares speciālistiem – pasniedzējiem. Studēt nozīmē iegūt nākotnes kolēģus un draugus no sava kursa ar kopīgām interesēm. Studēt nozīmē patstāvīgi pildīt radošus uzdevumus un attīstīt sevi. Studējot jauno mediju mākslu, ieguvu prasmes patstāvīgi īstenot radošus projektus, piedalīties izstādēs, radīt konceptus no nulles, kā arī prezentēt sevi.”

Māris Dejus nenoliedz, ka dzīvē viņu interesē daudz kas, bet 21. gadsimta priekšrocība ir tā, ka ir iespējams daudzas lietas apvienot, būt vispusīgam, un tajā pašā laikā sekot savam mērķim.