Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 01.04.2021 15:32

Absolventu stāsti: “Tādu kolektīva un kopības sajūtu neesmu jutusi nekur citur!”

Ieva Vīksne

Studiju programmas “Jauno mediju māksla” absolvente

Ieva Vīksne, kuru interese par jauno mediju mākslu atveda uz Liepāju, tagad turpina augt un pilnveidoties kā māksliniece.

“Mans ceļš uz Liepājas Universitāti sākās 2016. gadā. Pēc ISSP foto skolas absolvēšanas sapratu, ka man interesē digitālā māksla un sāku meklēt, kur varētu apgūt to padziļinātāk. Vairāki cilvēki ieteica Jauno mediju mākslas programmu, daži bija jau absolvējuši, citi vēl studēja. Bet viennozīmīgi labās atsauksmes un daudzveidīgā mācību programma mani ieinteresēja. Tajā laikā dzīvoju Rīgā un braucu stāties uz Liepāju ar domu - ja būs lemts, studēšu Jauno mediju mākslu un pārvākšos uz Liepāju. 

Studiju programmā pavadītie 3 gadi bija ļoti radoši un dažādiem projektiem pilni. Iepazinu daudzus no saviem šī brīža draugiem un nu jau arī kolēģiem. Programmā varēju izpausties gan kā māksliniece, gan  varēju veidot savus projektus, piemēram, izglītības projekts “Open Lab” savu sākumu piedzīvoja tieši studiju laikā, jo gribējās ieviest hakatona tipa pasākumus, kur var strādāt dažādās tehnikās kopā ar Latvijā atzītiem māksliniekiem. Universitāte, mācībspēki un programmas vadība bija vienmēr ļoti atbalstoši un pretimnākoši. Šī ir ļoti auglīga vide pašizpausmei. 

Tādu kolektīva un kopības sajūtu kā Liepājas Universitātes Jauno mediju mākslas programmā neesmu sajutusi nekur citur. Visi kopā piedzīvojām skaistus mirkļus – koncertus, performances un  izstādes. Ja meklē, kā sevi izpaust un interesē dažādi mediji, šī programma ir piemērota, lai atklātu un iepazītu sevi. Esmu ļoti pateicīga, ka varēju šeit studēt un iepazīt daudzus lieliskus cilvēkus!”