Jaunumi:

Atpakaļ
Maija Demitere, 29.03.2021 14:09

Tiešsaistes diskusija par nodarbinātību radošām personām

Trešdien, 31. martā, pulksten 18.30 notiks tiešsaistes diskusija, kas paredzēta jauniešiem, īpaši liepājniekiem, kas vēlas savu nākotni saistīt ar radošām jomām. Diskusijas fokusā būs pieredzes stāsti, piemēri, iespējas radošām personām – kā nokļūt no idejas līdz saimnieciskai darbībai, kā izmantot savas radošās prasmes un intereses, lai gūtu peļņu.

Diskusiju organizē Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija (MPLab), sadarbībā ar LIAA Liepājas biznesa inkubatoru. Liepājas un Liepājā bāzētie jaunie, radošie uzņēmēji dalīsies savā pieredzē, centīsies iedvesmot un iedrošināt jauniešus uzsākt uzņēmējdarbību, bet tos, kas vēl mācās skolās, pievērst uzmanību radošo tehnoloģiju apgūšanai, lai nodrošinātu sev plašas iespējas nākotnē.

Diskusijā piedalīsies Gints Reķēns – LIAA Liepājas Biznesa inkubatora vadītājs, diskusijas moderators, Nauris Lazdāns – Liepājas pilsētas Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks, Anna Priedola – Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas vadītāja, Kristaps Puķītis – Dirty Deal Audio vadītājs, kultūras notikumu producents, Agate Ambulte – Digitālo inovāciju parka vadītāja un Mikus Austers – video mākslinieks, producents, režisors un video izstrādes kompānijas M27 vadītājs. Katrs diskusijas dalībnieks pārstāv savu nozari, lai visi kopā veidotu pēc iespējas pilnīgāku skatījumu uz Liepājas radošo jomu.

Būt radošam mūsdienu un tuvākās nākotnes darba tirgū pieprasa lielu iniciatīvu un mērķtiecību. Lai piepildītu savas vīzijas, ir nepieciešams dažāda veida atbalsts, izpratne par iespējamo pašvaldības atbalstu, sadarbības partneri. Diskusijas organizatori vēlas iedrošināt radošās personības būt uzņēmīgiem un aktīviem, lai sasniegtu savas dzīves piepildījumu un veicinātu Liepājas attīstību.

Diskusija notiek lekciju ciklā “Update. Hybrid Lab”, tā ir paredzēta studentiem, vecāko klašu skolēniem, māksliniekiem, pedagogiem un citiem interesentiem. Visi notikumi ir bezmaksas un skatāmi tiešsaistē. Diskusijā būs iespējams iesaistīties reāllaikā (ZOOM platformā vai YouTube), kā arī to skatīties ierakstu arhīvā. Pieteikšanās anketu var atrast mājas lapā – https://update.mplab.lv.

Lekciju ciklu “Update. Hybrid Lab” organizē Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija (MPLab, mplab.lv) sadarbībā ar biedrību ASTE. Art, Science, Technology, Education (aste.gallery) un  jauno mediju kultūras centru RIXC (rixc.org). “Update. Hybrid Lab” tapusi ar Eiropas Savienības programmas “Radošā Eiropa” atbalstu projekta “GREEN Revisited. Encountering Emerging Naturecultures” ietvaros.

Pilna programma, iepriekšējo notikumu arhīvs un papildus informācija: https://update.mplab.lv