Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 10.02.2021 11:39

Absolventu stāsti: "Tad bija naiva, bet jaudīga ticība saviem spēkiem"

Kristīne un Aigars Kārkliņi

Maģistra studiju programma “Vadības zinības”

Aigars Kārkliņš ir LOC Olimpiskā centra vadītājs, bet Kristīne Kārkliņa – Liepājas Universitātes TDK “Banga” un VPDK “Bandzenieki” sirds un dvēsele – dibinātāja un vadītāja. Abi savulaik ir bijuši Studentu padomes priekšsēdētāja amatā, un tagad ir arī ģimene.

“Tas kopumā bija ļoti aizraujošs laiks. Ja domājam, kā raksturot tā laika sajūtas, tad te noteikti iederētos klišejiskie, bet nostalģijā pamatotie teksti par zaļāku zāli un zilākām debesīm. Liepājas Universitātē pavadītais laiks studiju un ārpus studiju procesos neapšaubāmi bijis ļoti nozīmīgs laiks mūsu dzīves mērķu formulēšanai pēc būtības un arī to pakāpeniskai sasniegšanai. Augstskola iedeva vēlmi būt nemitīgā kustībā un attīstībā. Dažāda veida kustība, kas attīsta gan fiziski, gan garīgi šobrīd ir ļoti svarīga mūsu ikdienas sastāvdaļa.

Laikā, kad studējām bija sajūta, ka ikdienai augstskolā jāpiešķir papildus misija. To bija iespējams realizēt, darbojoties Studentu padomē, un mēs to arī visai aktīvi darījām. Šī pieredze sniedza neatsveramas iespējas ne tikai attīstīt dažāda veida pasākumu organizēšanas, atbalstītāju un sponsoru piesaistīšana prasmes, bet arī prasmes vadīt komandu, strādāt komandā, deleģēt pienākumus, plānot darbus un laiku to realizēšanai, komunicēt ar visa veida sadarbības partneriem, kā arī pārstāvēt studentu intereses augstskolas Satversmē, Senātā un dažādās darba grupās. Ja tā padomā, fantastiski bija tas, ka jauniegūtās akadēmiskās zināšanas uzreiz bija iespējams ikdienā praktizēt turpat augstskolas Studentu padomes darbā. Šīs laiks akadēmiskajos procesos ļoti attīstīja komunikatīvās prasmes, bagātinot valodu un rakstīšanas kultūru.

Studentu padomē uzņemtie apgriezieni un iegūtā pārliecība saviem spēkiem mudināja mūs stāties pretī vienam no mūsu tā laika kvēlākajiem sapņiem – dibināt jaunu tautas deju kolektīvu Liepājā, kas simbolizētu studentisko jaudu un progresu. Ar naivu, bet ļoti spēcīgu mērķa apziņu 2009. gadā dibinājām Liepājas Universitātes tautas deju kolektīvu “Banga”. Vairāk nekā 10 gadu pastāvēšanas laikā bangotāji ir piedalījušies divos Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos, trīs Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētkos „Gaudeamus”, kā arī vairāk kā 200 koncertos Latvijā un ārpus tās. Nesalaužama mērķa sajūta, naiva, bet jaudīga ticība saviem spēkiem un vēlme nemitīgi progresēt ir devuši iespēju šim sapnim kļūt par realitāti!   

Aicinām no augstskolas laika paņemt maksimāli iespējamo, neaprobežojoties tikai ar studijām. Ja augstskola piedāvā plašas ārpus studiju iespējas, tā ir fantastika iespēja papildus izvēlētajai profesijai apgūt jaunus neformālās izglītības virzienus, prasmes, nodibināt kontaktus ar interesantiem cilvēkiem un visādi citādi bagātināt savu pieredzes bagāžu. Nonākot “aci pret aci” ar darba tirgu, šādas papildus neformālās izglītības prasmes ir ļoti vērtīgs arsenāls!”