Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 05.02.2021 09:29

Absolventu stāsti: "Mēs īstenojām savus sapņus"

“Mīnus Astoņi” (Andris Vētra)

Viena no unikālām studiju programmām Latvijā, ko iespējams studēt tikai Liepājā, ir “Jauno mediju māksla”, kuras aizsākumi meklējami 2007. gadā. Laika gaitā programma ir sagatavojusi daudzus šīs nozares māksliniekus, mēs uzrunājām vienu no Latvijas izcilākajiem videomāksliniekiem, pazīstamu kā “Mīnus Astoņi” – Andri Vētru – Liepājas Universitātes 2010. gada absolventu.

Andris Vētra, mākslinieks un Liepājas teātra video mākslinieks – par aktīvu un radošu darbu, veidojot projekcijas un video materiālus Liepājas teātra izrādēm un Liepājai nozīmīgiem pasākumiem 2014. gadā ir saņēmis Gada liepājnieka un populārākā gada liepājnieka interneta balsojumā goda nosaukumus. Tagad "Mīnus Astoņi" ir zīmols, ko pazīst un ciena Latvijā. Par Liepājas Universitātē pavadīto laiku viņš saka: “LiepU jauno mediju mākslas programma man ne tikai palīdzēja ceļā uz karjeras mērķu piepildījumu, bet vislielākajā mērā arī palīdzēja tos sev definēt. Neapšaubāmi, mācības šeit ir ielikušas pamatus, uz kuriem būvēta mana karjera.”

Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Zanda Gūtmane seko līdzi absolventu panākumiem un novērtē tos: “Andris Vētra  jauno mediju studijas izbaudīja to pašā sākumā. Programmas veidotāja un jauno mediju mākslas studiju pamatlicēja Latvijā Aija Druvaskalne-Urdze saviem pirmajiem audzēkņiem iedeva spēcīgu radošās brīvības sajūtu un izpratni par to, ka katras veiksmes pamatā vispirms ir nopietns darbs. Andris Vētra šīs abas mācības ir veiksmīgi apguvis.”