Jaunumi:

Atpakaļ
Viesturs Kalniņš, 06.01.2021 14:49

Studenti atrod iespējas veikt pētījumus, studējot attālināti

Studiju programmas "Vides un atjaunojamo energoresursus pārvaldības un inženierija" studenti ārkārtas situācijas radītos apgrūtinājumus pārvar radoši. Saistībā ar ārkārtas situāciju valstī būtiski tiek ietekmēts arī studiju process un pētniecības iespējas, bet krīze stimulē radošumu.


Piemēram, studiju programmas "Vides un atjaunojamo energoresursus pārvaldības un inženierija" 4. kursa students Toms Reinhards ir atradis iespēju sava bakalaura darba izstrādei nepieciešamo laboratoriju iekārtot mājās, izmantojot vienkāršus un otrreiz izmantojamus resursu. Viņš savā darbā pēta siltumnīcas afekta gāzu emisijas mazināšanas iespējas pārtikas rūpniecībā - konkrēti vīna darīšanā, radot tehnoloģisko procesu, kurā CO2 tiek novadīts nevis atmosfērā, bet ēdamo aļģu spirulīnu kultūrā, kuru tālāk var izmantot kā vērtīgu blakusproduktu.

Šī mājas laboratorija pavērusi iespējas paraudzīties uz procesu savādāk un iedomāties par lētākiem un vienkāršākiem risinājumiem kā sasniegt mērķi, kas nāks par labu potenciālajai rezultātu komercializācijai, jo jebkura ražotāja interesēs ir sasniegt to pašu rezultātu ar mazākiem ieguldījumiem.